Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Două maimuțe, clonate de chinezi folosind tehnica Dolly

Publicat:

Oamenii de știința din China au reușit sa cloneze doua maimuțe folosind tehnica complicata utilizata și in cazul clonarii oii Dolly. Sunt primele primate care au fost clonate prin aceasta tehnica iar oamenii de știința spun ca rezultatele obținute ii vor ajuta pe medici sa ințeleaga mai bine bolile degenerative. Zhong Zhong și Hua Hua au fost prezentate publicului. Cele doua maimuțe din specia macac sunt primele primate din lume care au fost clonate folosind aceeași tehnica complicata ca și in cazul oii Dolly. Cercetatorii chinezi au folosit transferul nuclear de celule somatice pentru a le crea…

Citeste articolul mai departe pe vocea.biz…  

Sursa articol: vocea.biz


Stiri pe aceeasi tema

Finanțare de 8 milioane de euro pentru noua Biblioteca Universitara Medicala a UMFST Targu Mureș

05:10, 30.03.2024 - Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie (UMFST) "George Emil Palade" din Targu Mureș a castigat o noua finanțare prin PNRR – Ministerul Educației in cadrul apelului "Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului". "Proiectul, in valoare de…

Din ce se fabrica, de fapt, pateul vegetal. O adevarata "bomba alimentara" pentru organism

09:35, 23.03.2024 - Pateul vegetal este un adevarat pericol pentru sanatate, deoarece contine un numar foarte mare de aditivi alimentari.Cei mai multi sunt extrem de toxici pentru organismul nostru.De exemplu, E635 – Ribonucleotid disodic. Desi este posibil cancerigen, el a fost identificat in multe pateuri de la raft.Un…

Deputații Laurențiu Țepeluș și Federico Mollicone- discuții bilaterale pentru protejarea identitații romanești in Italia

20:20, 16.03.2024 - Articolul Deputații Laurențiu Țepeluș și Federico Mollicone- discuții bilaterale pentru protejarea identitații romanești in Italia se poate citi integral pe Stiri de Buzau . Deputatul Laurențiu Țepeluș, secretarul Comisiei pentru Invațamant din Camera Deputaților din Romania, a efectuat o vizita de…

Cutremur in Romania, duminica. Ce magnitudine a avut seismul

08:45, 10.03.2024 - Un cutremur slab s-a produs duminica dimineața, 10 martie, in Romania. Cutremurul a fost inregistrat duminica, 10 martie, la ora 03:19. Și a avut 2,6 grade pe Richter. Conform informațiilor anunțate public de Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul s-a produs…

Oamenii de stiinta au dezvoltat un nou tip de frunza artificiala

17:25, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de "frunza artificiala, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…

Frunza artificiala, invenția care poate converti energia solara

17:11, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de „frunza artificiala”, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Cercetatorii au creat un catalog exhaustiv al 'locuitorilor invizibili' din adancurile oceanului

19:20, 25.01.2024 - Oamenii de stiinta au finalizat catalogarea microorganismelor care traiesc in cel mai mare habitat al planetei, oceanele. Studiul, condus de italianca Elisa Laiolo de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie King Abdullah din Arabia Saudita, se numeste Kmap si a fost publicat in jurnalul stiintific…


Ce parere ai despre aceasta stire?