Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Donațiile de sânge nu ajută bolnavii de COVID19 pe cât ar trebui. „Oamenii au nevoie de plasmă și statul își bate joc de ei”

Publicat:


Persoanele care au contractat noul coronavirus pot dona sânge, astfel încât plasma rezultata sa poata fi administrata pacienților cu forme severe de COVID19. Cu toate acestea,  donatorii sunt intrigați de faptul ca statul nu aloca fondurile necesare achiziționarii kiturilor speciale pentru plasma, iar plasma rezultata din donațiile de sânge este într-o cantitate foarte mica.


Jumatate din cantitatea de sânge donat este aruncata

&"Sunt doua modalitați de donare a sângelui: se doneaza…

Citeste articolul mai departe pe monitorulcj.ro…  

Sursa articol: monitorulcj.ro


Stiri pe aceeasi tema

In atenția devenilor care solicita noile legitimații pentru parcare gratuita!

09:30, 26.03.2024 - Persoanele din municipiul Deva care solicita Direcției de Asistența Sociala Deva schimbarea legitimației pentru locuri gratuite de parcare cu noul format al documentului au obligația sa predea instituției legitimația veche – pentru distrugere. Masura are ca scop prevenirea utilizarii acesteia de…

"Un test de sange revolutionar ar putea detecta tuberculoza inainte ca simptomele sa apara

16:15, 24.03.2024 - Cea mai mortala boala infectioasa din lume, tuberculoza (TBC sau TB), ucide peste un milion de oameni in fiecare an. Oamenii de stiinta spun ca sunt aproape de a dezvolta un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc boala fara sa stie. Tuberculoza ramane un subiect…

Din 10 milioane de apeluri la 112, jumatate NU erau urgențe!

15:05, 12.03.2024 - Peste 10 milioane de apeluri au fost anul trecut la 112, dintre care aproape jumatate nu au fost urgente, deși numarul este dedicat situațiilor intre viața și moarte. Purtatorul de cuvant al Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Catalin Chirca, a afirmat marti ca aproape jumatate din cele peste 10…

Modificarile incredibile descoperite de medici in organismul bebelușilor nascuți in timpul pandemiei de Covid

22:41, 11.03.2024 - Descoperirile surprinzatoare facute de medici arunca o lumina noua asupra modului in care pandemia poate influența sanatatea și dezvoltarea bebelușilor.Rezultatele unui studiu recent, publicat in Daily Mail , bebelușii nascuți in timpul perioadei de izolare cauzate de COVID-19 au experimentat doua schimbari…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

16:35, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

09:45, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Printre efectele pe termen lung ale Covid: scaderea IQ-ului. Descoperirea surprinzatoare a cercetatorilor

07:01, 29.02.2024 -  Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19 poate avea un impact asupra abilitatilor cognitive si de memorie care dureaza un an sau mai mult dupa infectie. Persoanele cu simptome nerezolvate care au persistat mai mult de 12 saptamani au avut deficiente…


Ce parere ai despre aceasta stire?