Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Document inedit publicat de MNIR. Telegrama împăratului Austriei, Franz Joseph, către regele Carol I al României: Am atacat Serbia

Publicat:

Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) a publicat pe pagina de socializare a instituției un document inedit cu o valoare istorica semnificativa. Este vorba despre telegrama trimisa de imparatul Austriei, , catre regele Carol I al Romaniei prin care il informeaza pe rege despre declanșarea razboiului cu Serbia și iși exprima speranța ca prietenia și relațiile pline de incredere dintre ei vor sta la baza ințelegerii situației prezente, 15/28 iulie 1914. 

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tezaurul de la Velt , judetul Sibiu, din secolul V, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei

08:55, 03.04.2024 - Tezaurul de la Velt, judetul Sibiu, ce dateaza din secol V d. Hr., expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei se compune din doua fibule fragmentate si trei cercei cu pandantive poliedrice, ornamentate cu granate. Purtate in pereche, cate una pe fiecare umar, fibulele ndash; un fel de brose ndash;…

Ziua pașaportului romanesc: Expoziție dedicata la Muzeul National de Istorie

14:55, 19.03.2024 - In fiecare an, la data de 19 martie, Romania sarbatorește Ziua Pașaportului Romanesc, in amintirea apariției primei legi moderne privind pașapoartele. Aceasta lege, cunoscuta sub numele de "Legea asupra pașapoartelor", a fost promulgata de regele Carol I, prin Inaltul Decret Regal nr. 1758, in anul…

Doua muzee buzoiene, partenere ale Muzeului Național al Romaniei

00:11, 01.03.2024 - In perioada februarie – noiembrie, alaturi de Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) se afla doua muzeee buzoiene care au calitate de parteneri intr-un proiect cultural intitulat „Tradiție in lut – in siajul artiștilor ceramiști”. Este vorba despre Muzeul Județean și despre Muzeul Municipal „Octavian…

Cele trei bratari preistorice recuperate vor fi pastrate in custodie de Muzeul National de Istorie a Romaniei

17:16, 21.02.2024 - Cele trei bratari preistorice din aur sustrase din situri arheologice de pe teritoriul Romaniei si care au fost aduse in tara de la muzeul MAS din Anvers - Belgia vor fi pastrate in custodie de Muzeul National de Istorie a Romaniei. Potrivit unui comunicat al Parchetului General transmis AGERPRES,…

Sesiunea de comunicari stiintifice Cercetari Arheologice, la Muzeul National de Istorie a Romaniei

15:06, 19.02.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei organizeaza Sesiunea de comunicari stiintifice Cercetari Arheologice in data de 23 februarie 2024, intre orele 09,00 18,00, la sediul muzeului, in sala "Mihai Viteazul, et. II. Accesul se face prin strada Postei intrarea B . In cadrul sesiunii vor fi diseminate…

Atelier de caligrafie pentru copii, la Muzeul de Istorie

13:35, 05.02.2024 - Muzeul Național al Bucovinei deruleaza, in perioada 26 februarie – 1 martie 2024, proiectul de educație muzeala „Povestea scrierii și a instrumentelor de scris", atelier de caligrafie pentru copii. Activitațile se vor desfașura la Muzeul de Istorie, de luni pana vineri, intre ...

O piesa unicat, Drapelul de la Palatul Cuza de la Ruginoasa, expus la Muzeul Național al Bucovinei

13:20, 23.01.2024 - Sucevenii pot sa viziteze miercuri, 24 ianuarie 2024, cand se implinesc 165 de ani de la Unirea Principatelor, Muzeul Național al Bucovinei - Muzeul de Istorie, unde va fi expusa o piesa unicat - Drapelul de la Palatul Cuza de la Ruginoasa.Am aflat de la organizatori ca steagul tricolor a fost ...

La Muzeul de Istorie din Suceava va fi vernisata o expoziție dedicata compozitorului Ciprian Porumbescu

15:20, 22.01.2024 - Muzeul Național al Bucovinei, Uniunea Artiștilor Plastici din Romania – Filiala Suceava, Asociația Arta și Umanitate ii invite pe suceveni, la Muzeul de Istorie, miercuri, 24 ianuarie 2024, ora 14, la vernisajul expoziției „PE ARIPI DE CANTEC” – dedicata compozitorului Ciprian Porumbescu. Curator proiectului…


Ce parere ai despre aceasta stire?