Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

#DobrogeaDigitala Marturii de epoca privind istoria Dobrogei (1878-1947)“: S'a taiat si tot taiat, fara norma, fara control, jaful s'a practicat in toate felurile in averea publica

Publicat:

Volumul "Marturii de epoca privind istoria Dobrogei 1878 1947 ldquo;, unde istoricul a indexat cronologic articole de presa din perioada imediat urmatoare revenirii Dobrogei sub administratie romaneasca, ne ofera prilejul de a ne reconecta cu situatia provinciei si viziunea jurnalistilor asupra diverselor aspecte sociale si economice ale vremii.In ziarul "Dobrogea", ITI, nr. 48, din 18 august 1902, putem parcurge un articol referitor la starea ingrijoratoare a fondulu ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Datoria statului a trecut pragul de 800 de miliarde de lei

12:55, 03.04.2024 - Datoria publica a Romaniei a crescut. In luna ianuarie, datoria țarii noastre a crescut la 801,69 miliarde de lei, de la 782,17 miliarde de lei, cat era la finalul unii decembrie, potrivit profit.ro . Este pentru prima data cand datoria statului trece peste pragul de 800 de miliarde de lei. De asemenea,…

Polițiștii din Marginea au confiscat de la un barbat din Sucevița 3,12 mc lemn foc taiat ilegal

13:00, 23.03.2024 - Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurala Marginea acționand in cadrul unei  razii au oprit pentru control pe DC neclasificat, o autoutilitara care transporta material lemnos, condusa de catre un barbat din satul Voievodeasa, comuna Sucevița, care a prezentat pentru control documentele personale…

Cea mai recenta aparitie editoriala a lui Constantin Cheramidoglu: Arhive dobrogene, un volum de documente care isi propune sa aduca la cunoastere istoria Dobrogei

17:00, 19.03.2024 - "Am adaugat documentelor selectate o scurta istorie a arhivelor dobrogene, prin care am vrut sa familiarizez cititorii cu soarta de multe ori grea a arhivelor, in aceste locuri atat de incercate de istorie. Nu am insistat asupra istoriei recente a institutiei arhivelor si transformarilor repetate pe…

Radu Mihaiu garanteaza distrugerea DGASPC Sector 2 cu mana unui director abuziv, Sanda Maria Rușanu. Corpul de Control al DGASPC sector 2 da in judecata directorul numit abuziv – Sanda Maria Rușanu

22:15, 18.03.2024 - Ultimul conflict instituțional din DGASPC sector 2 se datoreaza dorinței edilului Radu Mihaiu de a distruge o instituție care nu a percutat la ordinele consilierei personale de taina, Alina Seghedi. Aceste doua personaje au un istoric discutabil in privința activitații de la Ministerul Fondurilor Europene,…

Epoca razboaielor. Ce state profita din plin de marile conflicte de pe mapamond. Schimbare in Top 3

10:56, 11.03.2024 - Statele europene au importat o cantitate aproape dubla de arme in perioada 2019-2023 comparativ cu perioada 2014-2018, iar Ucraina a devenit cel mai mare importator european de arme dupa invazia Rusiei in 2022, a declarat luni SIPRI, un important think-tank pentru conflicte, relateaza Reuters.Importurile…

VIDEO - FOTO | Locul din Romania in care tot mai mulți turiști prefera sa mearga: Istoria satului cu 1000 de pivnițe

17:46, 14.02.2024 - Primele urme de locuințe umane din zona provin din epoca de piatra. Cu toate acestea, majoritatea obiectelor arheologice provin din epoca de bronz. In centrul catunului se afla un drum plin de pivnițe care au fost construite pe dealuri, iar din acest motiv este numit ”Satul celor 1.000 de pivnițe”.…

Istoria neștiuta a Ateneului Roman: a fost ridicat la marginea orașului, pe o proprietate a familiei Vacaresti, din banii colectati prin subscriptie publica VIDEO

16:10, 14.02.2024 - Continue reading Istoria neștiuta a Ateneului Roman: a fost ridicat la marginea orașului, pe o proprietate a familiei Vacaresti, din banii colectati prin subscriptie publica VIDEO at Info real.

#citesteDobrogea: Intrarea in posesia Dobrogei, conform unor documente de epoca

17:10, 06.02.2024 - Dobrogea a fost ravnita de romanii de dincolo de fluviu, pentru potentialul sau economic si pozitia sa geostrategica importanta, fiind in posesia lui Mircea cel Batran, dorita de Vlad Tepes si de Mihai Viteazul, care au incercat sa o recupereze cu ajutorul sabiei.Dupa participarea Romaniei la razboiul…


Ce parere ai despre aceasta stire?