Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

DNSC: Campanie de propagare a atacurilor phishing la adresa clienţilor Băncii Transilvania

Publicat:

de (DNSC) si avertizeaza cu privire la existenta unei campanii de propagare a atacurilor de tip phishing, care se foloseste de identitatea vizuala a bancii, pentru a convinge utilizatorii sa-ti ofere datele, informeaza AGERPRES . “Initiatorii campaniei frauduloase copiaza elemente de brand corespondente Bancii Transilvania, pentru a crea site-uri – capcana, care vor arata similar cu cele oficiale. Persoanele vizate de aceste mesaje sunt convinse sa-si introduca date sensibile pe aceste site-uri, prin folosirea unor tactici de inginerie…

Citeste articolul mai departe pe ziarmm.ro…  

Sursa articol: ziarmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Atenție la apelurile false in care hackerii se prezinta drept angajați ai DNSC

08:30, 20.04.2024 - Directoratul Național de Securitate Cibernetica avertizeaza asupra unei campanii de apeluri false. Atacatorii se prezinta la telefon drept angajați ai DNSC. Potrivit instituției, persoana este contactata de pe un numar de telefon care pare a fi asociat DNSC. In realitate, numarul afișat pe ecranul destinatarului…

Avertizare in legatura cu o tentativa de frauda de tip phishing prin folosirea identitatii vizuale a eMAG

00:10, 18.03.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) avertizeaza in legatura cu o tentativa de frauda de tip phishing prin folosirea identitatii vizuale a companiei eMAG, potrivit Agerpres. „In ultimele zile, DNSC a primit informatii legate de o tentativa de frauda propagata prin sms prin transmiterea…

Atacuri ale hackerilor pro-ruși asupra bancilor din Romania. BCR si Banca Transilvania au semnalat probleme

13:55, 16.03.2024 - Directoratul Național de Securitate Cibernetica a emis o avertizare privind recentele atacuri cibernetice de tip Distributed Denial of Service (DDoS), care au avut loc in ultimele doua zile și au vizat mai multe banci și instituții publice din intreaga țara. Aceste atacuri sunt considerate a fi un risc…

eMag, motiv de phishing

12:55, 15.03.2024 - Directoratul National de Securitate cibernetica avertizeaza romanii despre o tentativa de frauda de tip phishing prin folosirea identitatii vizuale a companiei eMAG. Tentative de frauda de tip phishing prin folosirea identitații vizuale a companiei Emag. In ultimele zile, DNSC a primit informații legate…

Campaniile de phishing pentru compromiterea conturilor de social media au reaparut / Atacatorii folosesc scheme simple, raspandite prin mesaje private

09:56, 13.03.2024 - Eveniment Campaniile de phishing pentru compromiterea conturilor de social media au reaparut / Atacatorii folosesc scheme simple, raspandite prin mesaje private martie 13, 2024 09:54 Directoratul Național pentru Securitate Cibernetica (DNSC) a emis o noua avertizare privind reapariția campaniilor…

Recomandari ale Directoratului National de Securitate Cibernetica

14:05, 15.02.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda cu fermitate ca nimeni sa nu plateasca rascumpararea catre atacatorii sistemului informatic Hipocrate, deoarece plata rascumpararii nu garanteaza ca datele vor fi recuperate si, in plus, incurajeaza atacatorii. Institutia precizeaza ca este bine…

Hackerii care au atacat spitalele din Romania cer o recompensa de peste 150.000 de euro, banii platiti in bitcoin

16:05, 13.02.2024 - Hackerii, care au lansat atacul cibernetic asupra a 20 spitale din tara noastra cer o recompensa de peste 150.000 de euro si au cerut ca banii sa fie platiti in bitcoin. Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) a anuntat ca exista o cerere de rascumparare in valoare de 3,5 bitcoin, echivalentul…

'Ajuta un prieten la nevoie' - Noua metoda de inșelaciune care prinde amploare in Romania

08:10, 25.01.2024 - Experții de la Directoratul Național pentru Securitate Cibernetica (DNSC) atrag atenția asupra unei noi forme de inșelaciune online, caracterizata de "capturarea" conturilor de pe rețelele de socializare.Metoda de inșelaciune a fost numita „Ajuta un prieten la nevoie”. Potrivit specialiștilor de…


Ce parere ai despre aceasta stire?