Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dinozaurii T-Rex îşi controlau temperatura corpului cu ajutorul unor găuri din craniu

Publicat:


Prins studierea fosilelor de T-Rex si prin analizarea aligatorilor, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca primii foloseau o regiune specifica a craniilor pentru a-si controla temperatura interioara.

De la descoperirea primelor fosile de , oamenii de stiinta au descoperit in craniile acestora gauri, ferestre dorso-temporale, utilitatea acestora fiind supusa unor ample dezbaterii si controverse.

Teoria care se bucura de cel mai larg sprijin in lumea stiintifica explica existenta acestor orificii prin rolul acestora in sustinerea maxilarului. Astfel,…

Citeste articolul mai departe pe gorj-domino.ro…  

Sursa articol: gorj-domino.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum poluate sunt galaxiile. Oamenii de știința au creat prima harta de inalta rezolutie a unei explozii galactice

18:00, 22.04.2024 - Oamenii de stiinta au creat prima harta de inalta rezolutie a unei explozii galactice de dimensiuni gigantice, care dezvaluie modul in care spatiul dintre galaxii este poluat cu substante chimice, informeaza DPA, preluata de Agerpres.

Este recomandat pacienților cu diabet de tip 2

11:50, 03.04.2024 - Oamenii de știința au studiat ani de zile efectul dietei si al stilului de viata asupra diabetului de tip 2. Cercetarile au aratat ca exista o serie de factori de risc care pot declansa boala, pe langa mostenirea genetica, noteaza exquis.ro. Diabetul zaharat de tip 2 afecteaza capacitatea organismului…

Descoperirea secolului: Oamenii de știința anunța eliminarea HIV cu ajutorul tehnologiei CRISPR

12:05, 21.03.2024 - Utilizand tehnologia premiata cu Nobel, CRISPR, cercetatorii au eliminat virusul HIV din celulele infectate, marcand un pas uriaș catre eradicarea bolii. The post Descoperirea secolului: Oamenii de știința anunța eliminarea HIV cu ajutorul tehnologiei CRISPR first appeared on Informatia Zilei .

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Oamenii de știința au descoperit ramașițele celei mai vechi paduri de pe Pamint

04:10, 15.03.2024 - Oamenii de știința britanici de la Universitatea din Cambridge au descoperit ramașițele unei paduri stravechi, care a fost numita cea mai veche de pe Pamint. Zona studiata este situata pe coasta de nord a Devon și Somerset, relateaza "Pravda.ru" cu referire la Journal of the Geological Society. Virsta…

Cea mai veche galaxie ”moarta” cunoscuta, descoperita cu ajutorul telescopului James Webb

00:06, 07.03.2024 - Telescopul spatial James Webb a contribuit, de la momentul la care a devenit operational, in 2022, la descoperirea a numeroase surprize despre stadiile incipiente ale universului. La acestea se adauga inca una: observatii ale unei galaxii care era deja „moarta” cand universul avea doar 5% din varsta…

Oamenii de stiinta au identificat o stea neutronica nascuta dintr-o supernova observata cu ochiul liber de pe Terra in 1987

10:05, 25.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia a fost atat de violenta, incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Rechini infricoșatori surprinși sub o nava de croaziera: Descoperirea șocanta a unui fotograf grec cu ajutorul unei GoPro

03:51, 26.01.2024 - Oamenii au fost "șocați" cand un barbat a lasat sa ii cada un GoPro sub o nava de croaziera: Ce era de fapt sub apa Un fotograf din Grecia a speriat oamenii cand și-a lasat GoPro-ul sa cada sub o nava de croaziera, aratand ce se petrece in profunzime. Odysseas Froilan a impartașit prima data […]


Ce parere ai despre aceasta stire?