Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Din ce în ce mai umane: computerele ar putea detecta sarcasmul, în curând

Publicat:

Oamenii se prind de sarcasm instinctiv, in general, și nu prea au nevoie de ajutor pentru a stabili daca o postare de pe internet are un ton ironic. Mașinariile, evident, nu stau la fel de bine la acest capitol, iar oamenii de știința incearca sa schimbe asta. , profesor la Universitatea din Tornino, impreuna cu un grup de oameni de știința de la Yahoo!, incearca sa invețe mașinariile ca oamenii nu vor intotdeauna sa transmita exact ceea ce spun. Studiul lor a fost publicat pe ArXiv, iar scopul lor e sa creeze un motor capabil sa detecteze sarcasmul, care ar fi util in special…

Citeste articolul mai departe pe playtech.ro…  

Sursa articol: playtech.ro


Stiri pe aceeasi tema

Savanții din SUA au gasit o modalitate de a scapa oamenii de coșmaruri

01:35, 07.04.2024 - Savanții din SUA au gasit o modalitate de a scapa oamenii de coșmaruri. Studiul, care a fost realizat de oamenii de știința din statul Texas, a aratat ca cea mai buna modalitate de a scapa de coșmaruri este antrenamentul fizic activ. Pentru a studia aceasta problema, a fost alcatuit un grup experimental…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Oamenii de știința din Franta au descoperit alimentele care afecteaza aspectul fizic al omului

08:25, 14.03.2024 - Oamenii de știința francezi au descoperit care dintre alimente afecteaza aspectul fzic al omului. Studiul a fost realizat de un grup de oameni de știința francezi de la Universitatea din Montpellier. Unele produse pot reduce atractivitatea, la aceasta concluzie neașteptata a ajuns cercetatorii francezi…

Oamenii de stiinta germani dau un verdict aspru: 'Ridurile ne fac sa aratam neincrezatori!'

12:25, 10.02.2024 - Imbatranirea cu gratie inseamna sa acceptam ridurile pe care viata le-a sculptat pe chipurile noastre si sa gasim frumusetea in intelepciunea afisata. Dar sa fie chiar asa? Cercetatorii germani au descoperit ca persoanele cu riduri nu par demne de incredere si sunt mai putin simpatice, scrie Mail Online,…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…

Cercetatorii au creat un catalog exhaustiv al 'locuitorilor invizibili' din adancurile oceanului

19:20, 25.01.2024 - Oamenii de stiinta au finalizat catalogarea microorganismelor care traiesc in cel mai mare habitat al planetei, oceanele. Studiul, condus de italianca Elisa Laiolo de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie King Abdullah din Arabia Saudita, se numeste Kmap si a fost publicat in jurnalul stiintific…


Ce parere ai despre aceasta stire?