Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Desființarea Ministerului pentru românii de pretutindeni, un gest politic neinspirat

Publicat:

Opțiunea premierului de a structura Guvernul in 16 ministere duce la desființarea Ministerului pentru romanii de pretutindeni. va gestiona afacerile externe și europene, dar și diaspora romaneasca. Simbolic, guvernul Orban reduce astfel din importanța politicilor pentru diaspora. Carențele prinvind eficiența și transparența Ministerului pentru romanii de pretudindeni au generat foarte puține rezultate concrete, insa desființarea Ministerului nu reprezinta nicidecum o soluție. Principalele consecințe le vom putea vedea in proiectul de buget pentru…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Orașul din Ardeal unde primaria ofera o strada intreaga pentru romanii care se intorc din strainatate

15:10, 18.04.2024 - O strada intreaga din Oradea va fi data celor care vor sa revina in tara din Diaspora. Pentru 12.500 de lei pe an, acestia primesc in concesiune un teren pe care sa isi poata construi o casa.

Marcel Ciolacu, anunț de ultim moment pentru romanii cu boli cronice. Ce se intampla cu impozitul de 10% pentru CASS

13:50, 08.04.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a anunțat ca si bolnavii cronici vor fi scutiti de la plata contributiilor sociale pentru concediile medicale, el precizand ca Guvernul a luat o decizie rapida in acest sens. Marcel Ciolacu a declarat ca bolnavii cronici vor fi scutiti de la plata contributiilor sociale pentru…

Informatii oficiale pentru romanii din diaspora privind alegerile europarlamentare din 2024

08:36, 27.03.2024 - Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a publicat, pe pagina sa de internet, informatii detaliate referitoare la exercitarea dreptului de vot de catre cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate la alegerile pentru Parlamentul European din acest an. Potrivit unui comunicat MAE, documentul…

Cum vor putea vota romanii din diaspora la alegerile europarlamentare din vara. Ghidul MAE

17:46, 26.03.2024 - Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a publicat, pe site-ul sau, informatii detaliate referitoare la exercitarea dreptului de vot de catre cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate la alegerile pentru Parlamentul European din acest an.

Recomandari MAE pentru romanii care calatoresc in țari cu risc ridicat de malarie

23:05, 12.02.2024 - Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atentionare de calatorie, recomandandu-le cetatenilor romani care merg in strainatate sa se informeze privind conditiile de calatorie, in contextul cresterii numarului de cazuri de imbolnavire cu „malarie de import”.

Gorghiu, despre negocieri. ”Ramanem la Guvernare, dar e un eșec in a ne ințelege”

21:45, 12.02.2024 - Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, și-a exprimat regretul ca nu s-a ajuns la un consens pe tema comasarii. E pacat ca nu s-a ajuns la o concluzie, mai ales ca „ne apropiem de ziua in care Guvernul trebuie sa propuna calendarul”, a spus Gorghiu, la Digi24. „Sunt condiții nerezonabile pe care PNL nu…

PSD, acuzații la adresa lui Dacian Cioloș, Ludovic Orban și USR, in dosarul Roșia Montana: ”Romanii risca sa plateasca prejudicii de miliarde”

16:35, 05.02.2024 - PSD afirma categoric ca fostul premier Dacian Cioloș este principalul vinovat pentru situația critica in care se afla Romania in litigiul cu firma care deține dreptul de exploatare miniera la Roșia Montana, potrivit unui comunicat de presa.

26 ianuarie: 106 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu, „cel mai iubit fiu al poporului”

00:05, 26.01.2024 - Pe 26 decembrie, in 1902, murea mitropolitul Iosif Naniescu. In 1918, Guvernul I.I.C. Bratianu - Take Ionescu demisiona, iar in 2020 murea baschetbalistul american Kobe Bryant. Romanii iși aminesc insa de data de 26 decembrie mai degraba ca despre ziua de naștere a „tovarașului” Nicolae Ceaușescu.


Ce parere ai despre aceasta stire?