Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire fantastică în Cluj - Napoca: Un drum roman, vechi de 2.000 de ani, e încă practicabil

Publicat:

de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca au descoperit in zona centrala a orasului un drum roman, care s-a pastrat in conditii bune de 2.000 de ani.

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmarește stiripesurse.ro pe Facebook

stiripesurse.ro × NEWSLETTER ×

Am citit și sunt de acord cu
Politica de confidențialitate

BACK TO TOP DESPRE

Exclusivitați și documente incendiare.

Echipa stiripesurse.ro va prezinta stirile din spatele stirilor.

DATE DE AUDIENTA ARTICOLE RECENTE garanteaza…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Culturii, in vizita la zidul roman descoperit la Cluj-Napoca: Raluca Turcan: „Ma bucur ca administrația a hotarat sa puna in valoare aceasta descoperire de excepție”

12:35, 17.03.2024 - Raluca Turcan, ministrul Culturii, a vizitat șantierul Parcului I.L. Caragiale din centrul municipiului Cluj-Napoca, pentru a vedea bucațile de zid roman descoperite odata cu lucrarile de modernizare a zonei verzi.

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei: „Cercetarile arheologice recente au scos la lumina mai multe zidarii istorice din Cluj-Napoca”

16:25, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona din spatele MNIT, a fost identificat gardul unei foste brutarii.…

Sapaturile arheologice recente din centrul Clujului au scos la lumina mai multe zidarii istorice: „Se suprapun cele trei incinte istorice ale orașului”

15:10, 15.03.2024 - In urma lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Cert este ca in Cluj-Napoca oriunde sapi in zona centrala dai peste vestigii, iar din Maraști spre…

Zidul cetații Clujului, descoperit pe șantierul din Parcul I.L.Caragiale. Managerul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei: „Niciodata nu a fost dezvelit ca acum”

15:16, 12.03.2024 - Un zid roman a fost descoperit pe șantierul Parcului I.L. Caragiale din centrul Clujului. Potrivit Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, acest zid face parte din zidul cetații Clujului din partea de nord.

Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:35, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie al Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

Credeai ca nu exista o Rețeta a Dragostei? Ei bine exista! Poate fi descoperita la Muzeul Farmaciei din Cluj!

16:30, 24.02.2024 - Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca a fost asaltat astazi de vizitatorii dornici sa descopere „rețeta dragostei” și nu doar pentru ca azi e Dragobetele! De iubit, iubim in fiecare zi, nu avem nevoie de o zi anume pentru asta, iar romanii cu temperamentul lor latin sunt recunoscuți pentru ca știu sa-și…

Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca: Peste 4500 de vizitatori, in prima luna de la redeschidere

12:05, 15.02.2024 - La numai o luna de la redeschiderea sa, Muzeul Farmaciei, o colecție valoroasa a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT), a captivat peste 4500 de vizitatori, marcand un interes remarcabil din partea publicului.

Ianis Stoica, prezentat oficial de FC Hermannstadt

21:56, 07.02.2024 - Tanarul atacant Ianis Stoica a fost prezentat oficial, miercuri, de echipa de fotbal FC Hermannstadt, cu care a semnat un contract valabil pe trei sezoane si jumatate, dupa cum a precizat clubul sibian pe pagina sa de Facebook.Ianis Stoica a fost desemnat cel mai bun fotbalist roman Under-21 in prima…


Ce parere ai despre aceasta stire?