Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire arheologică terifiantă în Ecuador: Cum a fost înmormântat un bebeluș mort de malnutriție

Publicat:

Doi bebeluși au fost inmormantați acum 2.100 de ani cu „caști” pe cap realizate din cranii de copii, dupa ce au murit, cel mai probabil, de malnutriție, transmite publicația , potrivit Mediafax.

Scheletele au fost descoperite intr-un sit arheologic din Ecuador, numit Salango. Cei doi bebeluși, morți la o varsta frageda, aveau pe cap cranii de copii.

Acesta este singurul caz de acest fel cunoscut, potrivit arheologilor. Cercetatorii nu știu care este cauza morții copiilor.

Craniile” au fost puse pe capetele bebelușilor, cel mai probabil, pe cand inca mai aveau

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire neașteptata in spațiu. Ce a gasit NASA

01:00, 24.04.2024 - Cercetatorii au identificat 13 tulpini ale bacteriei Enterobacter bugandensis (bacterie asociata cu infecțiile sangvine) pe Stația Spațiala Internaționala (ISS). Mediul extrem de pe ISS, cu niveluri ridicate de dioxid de carbon, a forțat bacteria sa sufere mutații, iar expunerea la microgravitație i-a…

Descoperire epocala: planurile dronei romanești au fost capturate!

08:50, 06.04.2024 - S-a vorbit deja, cu pasiune, despre nevoia unui sistem modern și performant de aparare, care sa slujeasca Romania noastra atunci cand potențialii inamici se vor napusti sa atace. Ministerul Cercetarii și Inovarii a anunțat deja un obiectiv indrazneț: drona romaneasca. Conduși de intuiție dar și de un…

Prin fierberea apei de la robinet sunt eliminate aproape 90% din microplastice

00:11, 06.03.2024 - Prin fierberea apei de la robinet inainte de a o bea sunt eliminate aproximativ 90% din microplasticele cu care poate fi contaminata, conform unui nou studiu publicat la sfarsitul lunii februarie in jurnalul Environmental Science and Technology Letters, transmite Live Science, potrivit Agerpres. Microplasticele…

Un ruj roșu aprins, de acum 3.700 de ani, scos la iveala de arheologi. Ce spun cercetatorii despre descoperire

16:16, 01.03.2024 - Rujul roșu are o istorie de aproape 4.000 de ani. O arata o descoperire facuta in sud-estului Iranului, in regiunea Jiroft din provincia Kerman, unde arheologii au scos la suprafața o fiola mica, cilindrica, din clorit-schist, care conținea o substanța izbitor de asemanatoare cu rujul modern.

Descoperire incredibila in Marea Nordului: pana și cercetatorii au ramas șocați cand au realizat peste ce au dat

14:25, 18.02.2024 - Analiza genetica a unui maxilar uman descoperit in Marea Nordului clarifica soarta unui proeminent luptator olandez din rezistenta antinazista ce a disparut in urma cu peste 80 de ani, transmite sambata DPA. Unul dintre medicii care au efectuat analizele susține ca ”am avut un șoc”, atunci cand intreaga…

Descoperire arheologica uluitoare: Un zid din epoca de piatra, posibila cea mai veche megastructura din Europa / FOTO-VIDEO

03:05, 14.02.2024 - Un zid din epoca de piatra descoperit sub valuri in largul coastei germane a Marii Baltice ar putea fi cea mai veche megastructura cunoscuta construita de oameni in Europa, spun cercetatorii, potrivit The Guardian. Zidul, care se intinde pe aproape un kilometru de-a lungul fundului marii in Golful…

Descoperire istorica! Dateaza din Epoca de Gheața

21:25, 13.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Kiel, Germania, au descoperit in Marea Baltica un zid despre care se crede ca ar avea o vechime de aproximativ 11.000 de ani, noteaza Euronews. Acesta dateaza din ultima epoca glaciara și are o lungime de aproape un kilometru. La acea vreme, zidul se afla probabil…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…


Ce parere ai despre aceasta stire?