Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

DESCOPERIRE a oamenilor de știință: coronavirusul poate cauza leziuni cerebrale

Publicat:

Apar noi informații despre posibilele efecte ale coronavirusului. Oamenii de stiinta au avertizat miercuri asupra unui potential val de leziuni cerebrale asociate noului coronavirus dupa ce dovezi recente sugereaza ca boala provocata de acesta, COVID-19, poate cauza unele complicatii neurologice grave, ce includ inflamatii, psihoze si delir, informeaza Reuters, conform Agerpres.

Un studiu efectuat de o echipa de cercetatori de la (UCL) a descris 43 de cazuri de pacienti diagnosticati cu COVID-19 care au suferit  fie disfunctii temporare ale creierului, accidente…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Apare Sfantul Graal al energiei: 'Soarele artificial' a doborat un record și face furori in lumea oamenilor de știința / VIDEO

08:01, 02.04.2024 - Oamenii de știința din Coreea de Sud au anunțat un nou record mondial pentru perioada in care au susținut temperaturi de 100 de milioane de grade Celsius - de șapte ori mai calde decat nucleul soarelui - in timpul unui experiment de fuziune nucleara, in ceea ce spun ei ca este un pas important inainte…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Oamenii de știința din Israel au facut o descoperire remarcabila legata de o supernova

18:01, 28.03.2024 - In urma cu aproximativ 20 de milioane de ani, intr-o galaxie nu foarte indepartata, o stea de mari dimensiuni a explodat si a trimis in spatiu elemente care reprezinta componentele de baza ale vietii, informeaza Reuters, potrivit agerpres.ro. In urma cu aproximativ un an, din intamplare, atunci cand…

au fost creați roboții care nu nevoie de niciun ajutor din partea oamenilor

09:55, 27.03.2024 - Un grup de oameni de știința a creat inteligențe artificiale care pot vorbi intre ele. Noul model este capabil sa invețe și sa indeplineasca sarcini care ii sunt date doar pe baza unor instrucțiuni scrise și apoi sa le transmita altor AI, spun cercetatorii. Un studiu privind descoperirile și dezvoltarea…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

Descoperire epocala: A fost identificata steaua neutronica nascuta dintr-o supernova si observata de pe Terra in 1987. Ce spun cercetatorii

08:06, 24.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia sa a fost atat de violenta incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Oceanologii trag un semnal de alarma: cel mai adinc loc de pe Pamint i-a surprins neplacut pe oamenii de știința

02:10, 17.02.2024 - Oamenii de știința au prezentat publicului o descoperire surprinzatoare, facuta la o adincime de aproape 11 mii de metri. Cele vazute au provocat oceanologilor impresii triste. In adincurile Gropii Marianelor, cel mai adinc punct de pe Pamint, unde lumina soarelui nu patrunde, oamenii de știința de…

Oamenii de știința au facut o descoperire revoluționara pentru depistarea cancerului: 'Biopsia lichida'

08:45, 26.01.2024 - Chirurgii si oamenii de stiinta au dezvoltat un test de sange pentru cancerul cerebral, in premiera mondiala, care, potrivit expertilor, ar putea revolutiona diagnosticarea, accelera tratamentul si creste rata de supravietuire, informeaza The Guardian, conform news.ro.Timp de ani de zile, tumorile…


Ce parere ai despre aceasta stire?