Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperă Moldova: Stejarul lui Ştefan cel Mare de la Cobîlea

Publicat:

, din raionul Soldanesti, se numea inainte Cobilnea, este amintit pentru prima oara in documentele din anul 1456. Este situat in zona asa-numitei Stepe de Soroca, din nord-estul Moldovei. Dupa cum scrie portalul moldovenii.md, еste cunoscut prin monumentele sale istorice si culturale – o biserica veche, care are aproximativ 700-800 ani, iar specificul sau arhitectural nu se mai intiln

Citeste articolul mai departe pe noi.md…  

Sursa articol: noi.md


Stiri pe aceeasi tema

Foto - Iarna a pus stapanire pe Republica Moldova. Zapada s-a așternut in mai multe regiuni din nordul și centrul țarii

15:20, 20.03.2024 - Ninge in mai multe regiuni din nordul și centrul Republicii Moldova. Echipajele de la Administrația de Stat a Drumurilor intervin in mai multe localitați de peste Prut, printre care la Briceni, Soroca, Șoldanești, Florești, Sanatauca, Rezina, Calarași, Ungheni, Strașeni și altele, conform tv8.md. In…

Primavara surprinde din nou: zapada și lapovița in centrul și nordul țarii. Drumarii in acțiune

10:05, 20.03.2024 - In mai multe regiuni din nordul și centrul țarii, ninge, iar in unele sectoare ninsorile sint chiar abundente. Drumarii sint mobilizați și intervin cu lucrari de combatere a lunecușului, deszapezire și raspindire a materialului antiderapant pe drumurile publice naționale. Mai exact, unitațile teritoriale…

La Muzeul de Istorie Nationala a Romaniei: Stindardul liturgic al lui Ștefan cel Mare, capodopera a artei medievale, cu o poveste extraordinara

19:30, 14.03.2024 - Stindardul liturgic al lui Stefan cel Mare, capodopera a artei medievale si cea mai pretioasa relicva istorica romaneasca din vremea domnitorului Moldovei, poate fi admirat in cadrul expozitiei "Arta religioasa. Forma. Continut. Sens" pana duminica, 31 martie 2024, in cadrul Muzeului National de Istorie…

Frumușica, hangița nurlie care a dat numele unei comune. I-a rezistat lui Ștefan cel Mare și servea un vin cu efect afrodisiac

22:05, 10.03.2024 - O comuna din județul Botoșani și-a primit numele dupa o hangița frumoasa foc, indragita de voievodul Ștefan cel Mare. Legenda spune ca domnul Moldovei venea in zona pentru calitatea vinurilor, mai ales pentru un soi anume, cu efect afrodisiac.

Cetatea de Scaun a Sucevei, redeschisa pentru vizitare. A fost construita de Petru I Mușat și fortificata de Ștefan cel Mare

14:20, 29.02.2024 - Cetatea Sucevei a fost principala reședința a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani. Ansamblul arhitectonic medieval a fost consolidat si completat in perioada 2011-2015, fiindu-i redat aspectul impunator, intrat in legenda, dar si stralucirea princiara din trecut.

Comunitatea academica, ingrijorata cu privire la posibila mutare a Procuraturii Anticorupție in sediul AȘM

16:25, 05.02.2024 - Comunitatea academica din Republica Moldova se confrunta cu o provocare dupa ce au aparut informații despre intenția Procuraturii Anticorupție de a se reloca in sediul Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), situat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfint, nr. 1. In cadrul unei ședințe a Prezidiului AȘM și a…

Cristian Matache, la Dialogurile Puterii: Sa spui despre 24 ianuarie 1859 ”Mica Unire” e un afront adus parinților națiunii

08:15, 24.01.2024 - Sintagma ”Mica Unire” utilizata pentru 24 ianuarie 1859 este contestata de Cristian Matache, senior editor Puterea și absolvent al Facultații de Istorie, din cadrul Universitații București. Expresia ”Mica Unire” este un afront adus parinților națiunii pentru ca ei nu au realizat ceva mic ci au creat…

Batalia mai putin stiuta din istoria Moldovei. Cum au pierdut ungurii regelui Sigismund lupta de la Hindau

10:35, 20.01.2024 - Batalia de la Hindau, actuala comuna Ghindaoani, din județul Neamt, a avut loc in luna februarie a anului 1395. In ea s-au infruntat oastea lui Stefan I Musat si cea a regelui Ungariei, Sigismund de Luxemburg.


Ce parere ai despre aceasta stire?