Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Defectele strategiei UE pentru vaccinarea COVID. Statele membre, inclusiv România, nu vor avea suficiente doze pentru a aduce pandemia sub control înainte de toamna lui 2021

Publicat:

Statele UE, implicit Romania, incep campania de vaccinare impotriva COVID pe 27 decembrie, dar un calcul simplu arata ca, in condițiile actuale, țarile membre nu iși pot imuniza intreaga populație prea curand, scrie revista germana . Motivul? UE a contractat prea puține doze de vaccin eficient, a ales producatori care sunt in intarziere, precum AstraZeneca și Sanofi, ba chiar a refuzat oferte mai mari venite de la companii cu rezultate promițatoare precum Pfizer/BioNTech și Moderna. Aprobarea cu intarziere a vaccinului Pfizer/BioNTech de catre Agenția Europeana pentru Medicamente, la…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Azi e 1 aprilie, ziua pacalelilor! De unde a pornit acest obicei vechi de cateva secole

07:45, 01.04.2024 - In fiecare an, pe 1 aprilie, lumea se pregatește sa sarbatoreasca Ziua Pacalelilor, un prilej universal pentru oameni de a face farse placute, sau mai puțin placute, prietenilor si apropiatilor, dar si „dusmanilor”.  Originea Zilei Pacalelilor, cunoscuta și ca Ziua Nebunilor sau April Fools’ Day, este…

Revoluție in criminalistica - Amprentele digitale vor putea fi dezvaluite in doar 10 secunde / Cum este posibil

00:10, 24.03.2024 - Oamenii de știința au dezvoltat un spray revoluționar care utilizeaza o proteina din meduze pentru a dezvalui amprentele digitale in doar 10 secunde. Instrumentul util a fost dezvoltat de o echipa de la Universitatea Normala din Shanghai , in colaborare cu profesorul Tony James, chimist de la Universitatea…

Oamenii de știința au descoperit un antidot universal impotriva veninurilor mortale de șarpe

08:20, 26.02.2024 - Cercetatori din SUA, Marea Britanie și India au creat un antidot universal pentru veninul mortal al șerpilor aspid. Printre aceștia se numara 384 de specii, inclusiv cele mai periculoase: cobra regala, mamba neagra și kraitul indian. Oamenii de știința au izolat și au comparat mai intai proteinele veninului…

Comisia Europeana a aprobat un medicament al Pfizer pentru tratarea unei boli inflamatorii a intestinului

07:55, 20.02.2024 - Aprobarea medicamentului Velsipity vine in urma sustinerii din partea grupului de experti al Agentiei Europene pentru Medicamente, in decembrie. Medicamentul a fost aprobat pentru utilizare la pacientii cu varsta de cel putin 16 ani si care nu au prezentat un raspuns adecvat sau care nu au tolerat tratamentul…

G7 indeamna Moscova 'sa nu depaseasca anumite limite in spatiu'

22:01, 17.02.2024 - Ministrii de externe ai celor mai industrializate sapte natiuni din lume (G7) au indemnat sambata Rusia "sa nu depaseasca anumite limite in spatiu", dupa ce Washingtonul a avertizat asupra "amenintarii grave" pe care o reprezinta dezvoltarea de catre Moscova a unei arme impotriva satelitilor in spatiu,…

Țarile europene membre NATO vor investi la fel de mult ca SUA pentru inarmare. Cat ar trebui sa alocam din PIB

22:36, 15.02.2024 - \"\"Ma astept ca in acest an 18 aliati sa cheltuiasca 2% din PIB-ul lor pentru aparare\"\", a declarat Jens Stoltenberg inaintea reuniunii ministrilor apararii din tarile NATO. El a remarcat ca in 2014 bugetul apararii era de 2% din PIB doar in trei state din NATO.Inaltul oficial aliat a adaugat ca…

SUA – Samsung a primit aprobare pentru ceasurile cu functia de monitorizare a apneei in somn

09:00, 12.02.2024 - Samsung a primit autorizare de la Administratia pentru Alimente si Medicamente din Statele pentru o functie de monitorizarea a apneei. Astfel, compania coreeana va putea vinde pe teritoriul Statelor Unite ceasuri care ofera aceasta functionalitate. „Functia de monitorizare a apneei in somn le va permite…

Studiu: Vaccinul anti-Covid pe baza de ARN mesager, risc serios pentru sanatate

08:35, 25.01.2024 - Un nou studiu arata ca vaccinul anti-Covid pe baza de ARN mesager cresc riscul de sangerare menstruala abundenta. Riscul de tulburari menstruale este ușor crescut pe parcursul celor trei luni de la administrarea unui vaccin anti-Covid cu ARN mesager, sugereaza un studiu publicat miercuri de autoritațile…


Ce parere ai despre aceasta stire?