Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce știința are nevoie de filozofie

Publicat:

Observand lumea doar prin „ochiul” științei ne condamna la discuții sterile Oricate progrese ar face știința, aceasta va ramane mereu cu o serie de „fire” in aer, cu subiecte care, oricat de profund le-am sonda, se vor lovi de limitele de nedepașit.Principalul motiv pentru care cunoașterea „condamnata” la incompletitudine este acela ca omul, ca ființa biologica, vine echipat cu un mecanism de cunoaștere adaptat pentru supraviețuire, nu pentru explicarea lumii. Oricat de evoluat l-am considera, omul nu este „construit” de natura pentru a ințelege totul.

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Dincolo de zambetul de Hollywood: povestea unui medic stomatolog care imbina arta cu știința la Timișoara

14:05, 27.03.2024 - ADVERTORIAL. In inima Timișoarei, dar departe de zgomot, se afla un loc special unde arta și știința dentara se imbina intr-un dans armonios. Aici, Dr. Bogdan Fondrea, un medic stomatolog cu o pasiune vie pentru estetica dentara și o experiența vasta in implantologie orala, iși transpune visul in realitate.…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

RECENZIE. ”Negocierile romano-americane in Educație, Știința, Cultura și Arte”

02:15, 10.03.2024 - Este titlul primului volum rezultat din proiectul "Etosul educației și dialogului: Negocieri culturale romano-americane (1920-1940)", coordonat de Prof. Univ. Dr. Cornel Sigmirean, directorul Institutul de Cercetari Socio-Umane „Gheorghe Șincai" din Targu Mureș. Proiectul finanțat de Unitatea Executiva…

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca va acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului Prof. dr. ing. Gigel Paraschiv

10:30, 29.02.2024 - In spiritul unei nobile tradiții academice, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca va acorda, vineri, 1 martie, titlul de Doctor Honoris Causa domnului Prof. dr. ing. Gigel Paraschiv, Prorector la Universitatea Naționala de Știința și Tehnologie Politehnica București și Secretar de Stat la Ministerul…

A murit Andreas Brehme, fotbalistul care a castigat Cupa Mondiala pentru Germania in 1990

17:30, 20.02.2024 - Andreas Brehme a murit marti, in urma unui infarct, la varsta de 63 de ani. El a jucat de 86 de ori pentru Germania și a marcat golul victoriei, din penalty, in minutul 85, in finala cu Argentina (1-0) de la Coppa del Mondo 1990, gazduita de Italia. Fundașul stanga a mai caștigat Bundesliga cu Kaiserslautern…

Pericol extrem in Orientul Mijlociu: Iranul a gasit formula pentru a face bomba nucleara intr-o saptamana

13:25, 08.02.2024 - Potrivit contorului Geiger al Institutului pentru Știința și Securitate Internaționala din SUA, din mai 2023 amenințarea reprezentata de programul nuclear al Iranului a crescut pentru prima data la nivelul de "pericol extrem": "Teheranul este capabil sa produca uraniu imbogațit de suficienta putere…


Ce parere ai despre aceasta stire?