Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce se pune grâu la încolțit de Sfântul Andrei. Tradiția rezistă de sute de ani

Publicat:

este una foarte importanta pentru romani și cu acest prilej sunt respectate o mulțime de obiceiuri și tradiții. O tradiție veche de sute de ani este cea in care romanii pun graul la incolțit. De ce se pune grau la incolțit de , conform vechii tradiții Inainte de , romanii […] The post De ce se pune grau la incolțit de . Tradiția rezista de sute de ani appeared first on IMPACT .

Citeste articolul mai departe pe playtech.ro…  

Sursa articol: playtech.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sfantul Gheorghe 2024 - Tradiții și obiceiuri. Cine sunt romanii care iși sarbatoresc ziua de nume pe 23 aprilie

07:00, 23.04.2024 - Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai importanti sfinti din Calendarul Crestin Ortodox, este sarbatorit de ortodocși in acest an, marți, pe data de 23 aprilie. Una dintre practicile raspandite in ziua de Sf. Gheorghe este impodobirea casei cu plante, obicei care marcheaza renasterea naturii.…

Tradiții și obiceiuri in Ajunul Sfantului Gheorghe

18:45, 22.04.2024 - Din batrani se spune ca in noaptea de 22 spre 23 aprilie se deschid Cerurile. Acum este momentul cand oamenii incearca sa fure puțin din tainele destinului, iar natura primește forțe sa iasa din lanțurile frigului. Se credea ca acum descantatoarele fura mana vitelor, a campului, ii chinuie pe oameni.…

Tradiții in Sambata Morților sau Moșii de Iarna, cand se pomenesc inaintașii. „Romanii vin acasa sa faca parastase“

16:20, 06.03.2024 - Sambata Morților sau Moșii de iarna 2024 sunt trecuți in calendarul ortodox in data de 9 martie, inainte de Duminica Infricoșatoarei Judecați, cunoscuta și sub numele de Lasatul Secului de Carne pentru intrarea in Postul Paștelui, marcata anul acesta la 10 martie.

1 MARTIE. Tradiții ancestrale

10:00, 01.03.2024 - Obiceiul martisorului este de fapt o secventa dintr-un scenariu ritual de innoire a timpului – primavara, la moartea si renasterea simbolica a Dochiei. Originile acestui obicei se pierd in negura timpului. Romanii l-au pastrat și l-au transmis din generație in generație. O primavara binecuvantata! Martisorul,…

Marțișorul, simbol al primaverii in Romania, Bulgaria, Macedonia, Albania si Republica Moldova. Legenda, semnificații și tradiții

07:51, 01.03.2024 - Martisorul, un obiect-bijuterie prins intr-un snur alb cu rosu ce este oferit celor dragi pe 1 martie, a primit de-a lungul timpului semnificatii diverse, de la vestitor al primaverii la simbol al renasterii naturii. Traditia este inclusa in lista patrimo

Traditii si superstitii pentru 29 februarie. Ce sa nu faci in aceasta zi care este o data la patru ani

07:05, 29.02.2024 - Romanii de pretutindeni, si nu numai, se pregatesc de un moment special, intrarea in data de 29 februarie, lucru care se intampla o data la patru ani, 2024 fiind an bisect. O data la patru ani ne confruntam cu un moment special. Avem parte de un an bisect, ceea ce inseamna ca luna februarie are […]…

Romanii sarbatoresc azi Dragobetele: ce spune tradiția ca vor pați tinerii și tinerele care plang azi

07:40, 24.02.2024 - Dragobetele era sarbatorit odinioara, in anumite zone etnografice/geografice ale Romaniei, la 24 februarie, in altele la 1 martie. Taranul roman vedea in aceasta sarbatoare o zi a unui nou inceput, scrie news.ro. Dragobete este echivalentul romanesc al mesagerilor divini Cupidon/Eros. El este „purtatorul…

Marți, 13. De ce se tem romanii de aceasta zi? Superstițiile din spatele acestei date: este sau nu o zi cu ghinion

14:21, 13.02.2024 - Acest fenomen este similar celui intalnit in alte culturi, in care vineri, 13, este, spre exemplu, asociata cu nenorocul. Insa, pentru romani, marți, 13, este ziua considerata mai degraba nefasta, iar credințele care stau in spatele acestei superstiții au radacini adanci in tradiția populara și in credințele…


Ce parere ai despre aceasta stire?