Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce nu celebrăm azi bicentenarul naşterii lui Vasile Alecsandri?

Publicat:

Cunosc (si nu doar eu) raspunsul, insa pentru un plus informativ, am mers luni, 19 iulie a.c., la Institutul de „A. Philippide” din Iasi, unitate aflata sub egida (cel mai inalt for stiintific, dupa cum se stie). Am realizat un interviu de peste o ora cu , cercetator stiintific gr. […] ce nu celebram azi bicentenarul nasterii lui ? apare prima data in Deșteptarea- .

Citeste articolul mai departe pe desteptarea.ro…  

Sursa articol: desteptarea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Primul eveniment SFR 15: Spectacolul de teatru „Tatal”. Actorul Victor Rebengiuc revine la Iași

15:45, 22.04.2024 - Organizatorii festivalului Serile Filmului Romanesc (SFR) anunța primul eveniment al ediției aniversare cu numarul 15 (31 iulie – 4 august 2024). Actorul Victor Rebengiuc revine la SFR. De data aceasta pe scena ieșeana, cu spectacolul de teatru „Tatal” (de: Florian Zeller; Regia: Cristi Juncu). Miercuri,…

Mancatul a devenit pentru mulți o metoda de evadare și relaxare. Obiceiul care hranește emoțiile, nu stomacul

16:15, 13.04.2024 - Modul in care ne raportam la mancare este o oglinda a relatiei pe care o avem cu noi, a declarat, pentru AGERPRES, medicul psihiatru Petronela Nechita.Este esential sa subliniem, spune aceasta, ca, pe masura ce devenim mai constienti de nevoile noastre personale - fie ca este vorba despre odihna, plimbari…

Alba Iulia| Barbu Ștefanescu Delavrancea, omagiat la 166 de ani de la naștere

13:10, 10.04.2024 - Joi, 11 aprilie 2024, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, la ora 12.00, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeana „Lucian Blaga” Alba vor organiza un moment de omagiere al celui care a fost prozatorul,  dramaturgul, gazetarul, avocatul și oratorul Barbu Ștefanescu Delavrancea. Momentul depunerii…

Etnologii Silvia și Ion H. Ciubotaru au lansat, la Iași, Țesaturi și broderii decorative din Moldova

08:50, 06.04.2024 - La 3 aprilie a.c., incepand cu ora 13:30, la Iași, in Sala „Petru Caraman” a Muzeului Etnografic al Moldovei, am participat la prezentarea volumului Țesaturi și broderii decorative din Moldova. Studiu introductiv și corpus de documente, semnat de catre etnologii ieșeni Silvia Ciubotaru și Ion H. Ciubotaru,…

Codrii Iașilor, un parc natural de care avem nevoie – IMPERATIV cu Ioana Soreanu (05.04.2024)

10:25, 05.04.2024 - Proiectul de inființare a Parcului Natural Codrii Iașilor inainteaza. Un pas important a fost facut prin elaborarea studiului științific de catre specialiști in biologie, geografie și etnografie. Acest document sta la baza proiectului și urmeaza sa fie trimis la Academia Romana pentru avizare. Subiectul…

Critica si inducerea sentimentului de rusine in randul copiilor – „erori savarsite de profesori sau parinti”

00:16, 21.03.2024 - Perfectionismul si teama de esec ne urmaresc de-a lungul intregii vieti, mai ales atunci cand vine vorba de examene, evaluari sau concursuri, care in realitate se dovedesc a fi doar momente stresante si provocatoare pentru multi dintre noi. Dr. Petronela Nechita, medic primar psihiatru la Institutul…

Interviu: Ce vor moldovenii? „Dezvoltarea se oprește acolo unde se opresc autostrazile. Autostrada Unirii, dintre Iași și Targu Mureș, este șansa Moldovei, conexiunea ei directa cu Vestul”

17:05, 19.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal, Dorin Dobrincu, George Țurcanașu. In a doua parte a interviului, prima fiind publicata sambata, 16 martie, am continuat discuția cu trei dintre…

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea Romaniei și practici de buna guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei in subdezvoltare”

15:26, 18.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal , Dorin Dobrincu , George Țurcanașu. Am discutat principalele teme ale acestui studiu cu trei dintre cei care au contribuit esențial la apariția…


Ce parere ai despre aceasta stire?