Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum se infiltrează microplasticele în alimentele pe care le consumi

Publicat:

Poluarea cu plastic este una dintre moștenirile definitorii ale stilului nostru de viața modern, dar acum este atat de raspandita incat ajunge chiar și in fructele și legumele pe care le consumam. Microplasticele s-au infiltrat in fiecare parte a Planetei. Acestea au fost gasite ingropate in gheața marina din Antarctica, in intestinele animalelor marine care traiesc in cele mai adanci șanțuri oceanice și in apa potabila din intreaga lume. Poluarea cu plastic a fost descoperita pe plajele unor insule indepartate și nelocuite și apare in probele de apa de mare de pe intreaga planeta. Un studiu a…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

Dacia a vandut mai multe mașini decat Renault in Europa, in prima luna din 2024

12:16, 21.02.2024 - In luna ianuarie au fost vandute 1.015.381 de mașini in Uniunea Europeana, Marea Britanie și țarile EFTA. Asta inseamna o creștere de 11.5% fața de aceeași perioada din 2023. Cele mai multe dintre acestea au fost mașini cu motoare pe benzina, vandute in 363.201 bucați (+2.8%), urmate de cele hibride,…

Sfirșitul legaturii: Poșta Rusiei a suspendat livrarile terestre in Europa

15:41, 08.02.2024 - Poșta Ruiei a suspendat pentru doua luni livrarea de colete prin intermediul transportului rutier și feroviar in 24 de țari europene. Acest lucru este menționat in anunțul publicat al companiei. Livrarea aeriana continua sa funcționeze ca de obicei, se arata in comunicat. Coletele nu se livreaza temporar…

Alimentele viitorului: „carne” printata 3D, „unt” din musca sau „chiftele” din insecte

19:56, 30.01.2024 - Decenii la rand, pe fondul cresterii exponentiale a populatiei si a resurselor tot mai limitate, omenirea a fost macinata de intrebarea “Ce vor manca oamenii viitorului?”. Autorii de romane stiintifico-fantastice și-au imaginat ca in lipsa resurselor oamenii se vor indreapta spre pseudo-mancaruri ciudate.…

Romania sufocata de poluare. Elementele din aer contamineaza alimentele pe care le consumam

15:35, 30.01.2024 - Poluarea este un fenomen care afecteaza tot mai multe vieti. Calitatea slaba a aerului, in special in zonele urbane, conduce anual la peste 200.000 de decese premature, o arata datele oferite de Agentia Europeana de Mediu.


Ce parere ai despre aceasta stire?