Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum recunoaștem infarctul miocardic acut

Publicat:

Ce este infarctul miocardic? Acesta survine atunci cand fluxul de sange catre mușchiul inimii este intrerupt, de catre un tromb/ embol migrat in torentul circulator. Lipsa sangelui produce distrugerea (necroza) rapida a țesutului muscular al inimii. Un infarct miocardic acut necesita intervenție medicala de maxima urgența pentru a preveni decesul sau complicațiile ulterioare.  Cum recunoaștem infarctul miocardicSimptomele pot varia de la persoana la persoana, severitatea este diferita, exista și cazuri in care pacientul nu prezinta niciun simptom. Printre cele mai frecvente, enumeram: -durere…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Guvernul a eliminat „taxa pe boala” și pentru cei cu boli grave. Cine e scutit de plata contributiei sociale pentru concediile medicale

17:11, 09.04.2024 - Guvernul a adoptat, marti, ordonanta de urgenta care elimina așa-numita „taxa pe boala” pentru mai multe categorii de persoane aflate in concendiu medical. Astfel, actul normativ prevede ca mamele cu copii bolnavi sau cele aflate in situatii de risc maternal, gravidele, cele aflate in concedii de maternitate,…

S-a schimbat din nou lista romanilor care nu platesc taxa pe boala. Ce spun pacienții

18:35, 08.04.2024 - Uite taxa, nu e taxa! Cam așa am putea descrie ce se intampla in aceste zile cu banii pacienților din Romania. Dupa ce la sfarșitul saptamanii trecute Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgența prin care elimina parțial impozitarea concediilor medicale, premierul Ciolacu a venit cu o completare.

Colica renala, o urgența medicala

12:20, 27.03.2024 - Colica renala, adica durerea acuta de cauza renala, este data de prezența calculilor urinari, care blocheaza evacuarea urinei. Pe de o parte, durerea este data de presiunea crescuta din rinichi și, pe de alta parte, mobilizarea unei pietre la rinichi in ureter poate duce la contractura musculara a ureterului.…

Moaștele Sfantului Pantelimon, aduse la bolnavii și cadrele medicale din SJU Buzau

10:25, 05.03.2024 - Racla cu moaștele Sfantului Mucenic Pantelimon, ocrotitorul medicilor și tamaduitor al bolnavilor, a fost adusa la capela unitații spitalicești, astfel incat pacienții și cadrele medicale sa se poata ruga și sa atinga cinstitele moaște.   Au fost momente de mare emoție spirituala pentru pacienții internați…

Ce face ca o boala rara sa fie rara?

06:55, 29.02.2024 - 29 februarie este Ziua Bolilor Rare si aduce in atenția publicului subiectul bolilor orfane. Aceasta zi este dedicata atragerii atenției asupra nevoilor celor afectați de bolile rare și asupra provocarilor deosebite cu care se confrunta cercetarea și dezvoltarea de terapii. Bolile rare se afla de mult…

Un american s-a imbolnavit de ciuma bubonica de la pisica lui

13:45, 14.02.2024 - Un american din statul Oregon s-a imbolnavit de ciuma bubonica. Cel mai probabil, el a luat boala de la pisica sa. In SUA se inregistreaza anual aproximativ sapte cazuri de ciuma bubonica la om. Boala, care a provocat Ciuma Neagra, o pandemie ce a ucis cel putin o treime din populatia Europei in Evul…

34 de oameni cu afecțiuni ale inimii au fost salvați prin implantarea de stimulatoare ...

14:51, 09.02.2024 - Echipa medicala a Laboratorului de Stimulatoare Cardiace din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgența „Sf. Ioan cel Nou" Suceava, dat in folosința in luna octombrie a anului trecut, a salvat pana la acest moment 34 de oameni cu afecțiuni ale inimii, prin implantarea de stimulatoare ...

'Doi ani am incercat sa ignor simptomele, pana cand nu s-a mai putut' - Experiența unui pacient operat de urgența

13:36, 02.02.2024 - Durerea severa de picioare, mai ales in timpul mersului pe distanțe lungi sau la efort fizic, care dispare in repaus, poate fi primul semn al unei afecțiuni severe: boala arteriala periferica. Printre factorii de risc ai bolii se numara varsta inaintata, fumatul, hipertensiunea arteriala, ateroscleroza…


Ce parere ai despre aceasta stire?