Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum poate deveni mâncarea cancerigenă - Greşeala gravă pe care o facem când gătim

Publicat:

Nu face aceasta greșeala cand gatești! Daca arzi alimentele, acestea vor dezvolta o toxina care creste riscul de cancer, potrivit exquis.ro.

Acrilamida se formeaza din reactii intre amino-acidul asparagina si unii carbohidrati produsi natural.

Nu o puteti gasi in mancarea cruda sau cea fiarta. De asemenea, este putin probabil ca lactatele, carnea si pestele sa contina acrilamida, potrivit doctorulzilei.ro. Totusi toxina se produce in timpul fumatului.

CPrezenta acrilamidei depinde in principal de felul de preparare al mancarii.

S-a sugerat o regula de aur, anume ca…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

(foto) Un cunoscut cantareț francez a ajuns in stare grava la spital dupa ce s-a impușcat din greșeala: Cum s-a intamplat

15:11, 22.04.2024 - Cunoscutul cantareț francez Kendji Girac, in varsta de 27 de ani, a ajuns la spital in stare grava, dupa ce s-a impușcat accidental cu o arma pe care o cumparase cu o zi inainte de incident, transmite BBC, citat de digi24.ro .

Cantarețul francez Kendji Girac a ajuns in stare grava la spital dupa ce s-a impușcat din greșeala

14:01, 22.04.2024 - Cunoscutul cantareț francez Kendji Girac, in varsta de 27 de ani, a ajuns la spital in stare grava, dupa ce s-a impușcat accidental cu o arma pe care o cumparase cu o zi inainte de incident, transmite BBC. 

Cele mai des intalnite greșeli pe care le facem cand gatim carne

11:25, 04.04.2024 - Un studiu destul de recent, realizat de compania de cercetari de piața Nielsen, arata ca peste 90% dintre romani consuma carne cel puțin o data pe saptamana, iar jumatate dintre ei, zilnic.

Greșeala banala care iți contamineaza mancarea din bucatarie. Multe gospodine omit sa faca asta cand gatesc

21:05, 27.03.2024 - Multe gospodine nu sunt intotdeauna atente cand gatesc in bucatarie, mai ales daca se grabesc sa faca repede de mancare. Specialistul Alexandru Ciric a dezvaluit ce greșeala banala poate sa conduca la contaminarea preparatelor intr-un timp foarte scurt. Cum trebuie sa procedezi, de fapt. Greșeala ce…

Temperatura maxima la care ai voie sa gatești cu uleiul de masline extravirgin. Altfel se va arde mancarea, ce greșeala fac gospodinele

17:00, 09.03.2024 - Multe gospodine fac greșeala de a folosi ulei de masline la gatitul a diverse mancaruri, fara a ști ca trebuie sa respecte un așa-zis punct de fum cand seteaza flacara la aragaz sau cuptor. Care este temperatura maxima la care ai voie sa incalzești uleiul de masline extravirgin. Cum este folosit uleiul…

Generalul roman decorat de SUA in Irak și Afganistan raspunde la o intrebare care da fiori. „Sa nu facem aceeași greșeala ca rușii”

13:45, 23.02.2024 - Analiștii militari și geopolitici nu au reușit sa se puna inca de acord in ce privește forța armatei ruse și amenințarea pe care ar reprezenta-o pentru NATO. Un posibil raspuns il ofera generalul (r) Dan Grecu, omul care a luat parte la operațiuni in Irak și Afganistan

Greșeala pe care o facem atunci cand ne spalam pe dinți. Cum scapam de respirația urat mirositoare

11:10, 18.02.2024 - Știm cu toții ca este important sa ne spalam pe dinți de doua ori pe zi, dar asta nu inseamna ca vom avea o respirație proaspata. Totuși, problema nu este cauzata doar de faptul ca nu folosim ața dentara sau apa de gura dimineața.

Alerta de botulism in Romania! Ce trebuie sa facem pentru a preveni infecția cu toxina botulinica

13:21, 30.01.2024 - Este alerta de botulism in Romania! De curand, doctorul Tudor Ciuhodaru a explicat, in cadrul unei intervenții pentru Antena 3 CNN, ce trebuie sa facem pentru a preveni infecția cu toxina botulinica. Iata informațiile transmise de specialist!


Ce parere ai despre aceasta stire?