Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum influențează coronavirusul asupra creierului – ce au descoperit savanții

Publicat:

CHIȘINAU, 2 mai – Sputnik. Oamenii de știința din și Elveția au efectuat o serie de experimente pe șoareci. Biologii au studiat modul in care coronavirusul patrunde in creier și au identificat ce tipurile de deteriorari poate provoaca acolo. Rezultatele obținute explica din ce cauza apar complicațiile neurologice la pacienții cu COVID-19 și un astfel de simptom ca „pacla cerebrala”, scrie RIA Novosti.

Inițial, noua infecție cu coronavirus a fost identificata ca sindrom respirator acut sever, dar observarile ulterioare au demonstrat ca virusul afecteaza și alte organe,…

Citeste articolul mai departe pe sputnik.md…  

Sursa articol: sputnik.md


Stiri pe aceeasi tema

Romania, pe locul 17 in topul destinatiilor pentru investitii straine

17:40, 05.04.2024 - S-a facut un studiu! Conform acestuia, Romania ocupa locul 17 in clasamentul destinatiilor pentru investitii straine directe pe pietele in curs de dezvoltare. Potrivit agerpres.ro , documentul analizeaza increderea cu privire la viitoarele fluxuri de investitii straine directe si a fost publicat de…

Studiu: Persoanele care fumeaza țigari electronice sufera modificari similare la nivelul ADN-ului lor ca și fumatorii de țigari clasice care dezvolta cancer

20:55, 20.03.2024 - Oamenii de știința de la University College London au analizat mostre de celule de obraz de la utilizatorii de vaping și le-au comparat cu cele de la fumatori de țigari. Ambele grupuri prezentau modificari similare ale ADN-ului celulelor din gura, relateaza The Times. Aceste modificari au fost, la randul…

Studiu: Persoanele care fumeaza țigari electronice sufera modificari similare la nivelul ADN-ului lor ca și fumatorii de țigari clasice care dezvolta cancer

13:46, 20.03.2024 - Oamenii de știința de la University College London au analizat mostre de celule de obraz de la utilizatorii de vaping și le-au comparat cu cele de la fumatori de țigari. Ambele grupuri prezentau modificari similare ale ADN-ului celulelor din gura, relateaza The Times. Aceste modificari au fost, la randul…

Modificarile incredibile descoperite de medici in organismul bebelușilor nascuți in timpul pandemiei de Covid

22:41, 11.03.2024 - Descoperirile surprinzatoare facute de medici arunca o lumina noua asupra modului in care pandemia poate influența sanatatea și dezvoltarea bebelușilor.Rezultatele unui studiu recent, publicat in Daily Mail , bebelușii nascuți in timpul perioadei de izolare cauzate de COVID-19 au experimentat doua schimbari…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

A fost gasita o modalitate ieftina de a extrage aur din "deșeuri"

04:15, 07.03.2024 - Extragerea metalelor prețioase din deșeuri ar putea fi profitabila cu ajutorul unei noi metode, spun inginerii. Cercetatorii de la Școala Tehnica Superioara din Elveția (ETH Zurich) au folosit un burete fibrilar proteic pentru a extrage aur de inalta puritate din placi de baza vechi. Se estimeaza ca…

Oamenii de știința au descoperit un antidot universal impotriva veninurilor mortale de șarpe

08:20, 26.02.2024 - Cercetatori din SUA, Marea Britanie și India au creat un antidot universal pentru veninul mortal al șerpilor aspid. Printre aceștia se numara 384 de specii, inclusiv cele mai periculoase: cobra regala, mamba neagra și kraitul indian. Oamenii de știința au izolat și au comparat mai intai proteinele veninului…

Oamenii de știința incearca sa rezolve misterul unui obiect roman antic 

07:20, 13.02.2024 - Oamenii de știința inca se lupta cu misterul dodecaedrelor romane, incercind sa le deslușeasca scopul. Arheologii amatori au gasit in apropierea satului Norton Disney (Lincolnshire, Marea Britanie) un obiect ciudat, care este format din 75% cupru, 7% - staniu și 18% - plumb. Acest lucru a fost raportat…


Ce parere ai despre aceasta stire?