Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum faci cele mai pufoase brânzoaice. Secretul desertului ce se topeşte în gură

Publicat:

Cele mai bune branzoaice muntenesti se fac dupa reteta regretatului gastronom . Pasii gatirii ii gasim in cartea “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, publicata in 1998 la .

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei

16:21, 08.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…

Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei

10:50, 07.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar

10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…

Cum faci clatita perfecta. Secretul desertului pufos, dezvaluit de dr. Bilic: „Nu este magie, ci chimie!”

14:25, 23.02.2024 - Desert de nerefuzat, clatitele se pregatesc ușor, insa este obligatoriu sa respectam cațiva pași ai gatirii. Nutriționistul Mihaela Bilic dezvaluie secretul celor mai pufoase și fragede clatite.

Secretul celor mai pufoase lipii de casa. Ce sa pui in aluat

22:40, 28.01.2024 - Prepararea lipiilor acasa a devenit o placere in randul iubitorilor de bucatarie tradiționala și moderna. Exista mai multe metode de a face aceste delicioase paini plate, fiecare cu variante diferite, in funcție de preferințe și ingrediente disponibile. Astazi te vom invața cum sa prepari acasa cele…

Secretul galuștelor pufoase. Ce trebuie sa pui in ele ca sa nu se sfarame la fiert

15:05, 28.01.2024 - Daca vrem sa pregatim 3 porții de galuște, vom avea nevoie de doar un singur ou, 2 linguri de ulei, 3 linguri de griș, cat și puțina sare. Deși pare o rețeta extrem de simpla, galuștele sunt mult mai greu de pregatit decat pare la prima vedere! Chiar daca nu ar trebui sa petrecem mai mult de 35 de minute…

Cum faci cele mai gustoase și pufoase gogoși americane glazurate. Secretul desertului irezistibil

13:00, 27.01.2024 - E o rețeta simpla si delicioasa care va cuceri toate gusturile. Gogoșile americane glazurate pot fi preparate ușor și acasa. Ies niște gogoși glazurate delicioase, pe care le puteți decora cu glazura de zahar pudra, fondant sau ciocolata.

Ce trebuie sa pui in ciorba de perișoare pentru un gust desavarșit

10:50, 05.01.2024 - Ciorba de perișoare reprezinta una dintre cele mai indragite și populare mancaruri din bucataria romaneasca, cu o tradiție indelungata și variante specifice in diverse regiuni ale țarii. Rețeta perfecta a acestei delicatese o gasim in opera regretatului gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea sa „Bucate,…


Ce parere ai despre aceasta stire?