Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum abordează țările UE embargo-ul asupra petrolul rusesc. Rafinăriile din România vor lua petrol din Kazahstan, Azerbaidjan sau Arabia Saudită

Publicat:

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut ieri ca țarile UE sa impuna embargo la importurile de petrol din Rusia și la companiile care il transporta, iar acest lucru divizeaza deja Europa. Sunt țari care accepta pe loc, cu precadere cele aflate fizic mai departe de Rusia, și țari care se opun acestei masuri drastice, pentru ca economia lor se bazeaza pe acest petrol. Bulgaria, Ungaria, si Slovacia se numara printre tarile care au manifestat obiectii. Conform unui document al Comisiei Europene consultat de agentia EFE, a propus exceptii pentru…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Summitul Inițiativei celor Trei Mari: Moldova a prezentat trei proiecte noi de interconexiune energetica cu Ucraina și Romania

07:00, 12.04.2024 - Secretara de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participa la Vilnius, capitala Lituaniei, la cea de-a noua ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mari (I3M), care se desfașoara anual și reunește 13 țari situate intre Marile Baltica, Neagra și Adriatica – Estonia, Letonia, Lituania,…

O brașoveanca este campioana europeana la Ju-Jitsu

11:35, 10.04.2024 - Sofia Scarneciu, antrenata de antrenorul lotului National, Sensei Lucian Bogluț a caștigat in  weekend-ul 04 – 07 aprilie 2024 titlul de Campioana Europeana la Ju Jitsu – Fighting și cel de Vicecampioana Europeana la Ju Jitsu – Ne Waza, U16, feminin la Campionatul European de Ju-Jitsu. Clubul KOKORO…

Bulgarii se așteapta ca in urmatorii ani sa nu mai fie ,,cel mai sarac stat din UE”

11:20, 04.04.2024 - Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor la paritatea puterii de cumparare in Bulgaria a atins 64% din nivelul mediu european in 2023. Acesta este unul dintre indicatorii care arata cel mai exact convergența in interiorul Uniunii Europene, deoarece se iau in considerare diferențele de preț in fiecare…

Patru firme din Romania, in ”Top 1.000 de companii cu cea mai rapida crestere din Europa”

14:55, 01.04.2024 - Publicatia de business Financial Times a intocmit faimosul ”Top 1.000 de companii cu cea mai rapida cresterea din Europa”. Patru societați din Romania au intrat pe poziții bune. Patru firme din Romania au fost incluse in ”Top 1.000 de companii cu cea mai rapida cresterea din Europa”! Topul Financial…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…

Trei bazine maritime decisive pentru coeziunea europeana pe axa Nord-Sud. De ce Rusia boicoteaza activ Inițiativa celor 3 Mari

08:20, 29.01.2024 - Incurajata de americani, sprijinita de Comisia Europeana și de parteneriatul cu Germania, Inițiativa celor Trei Mari ar putea contura o regiune democratica distincta și coerenta, cu o creștere economica peste media UE. Rusia sta insa ca un spin in zona. Cand abordam securitatea maritima a UE (și NATO)…

Grupul de la Visegrad a avertizat UE ca protestele fermierilor s-ar putea raspandi in toata Europa

23:10, 23.01.2024 - Țarile Grupului de la Visegrad - Ungaria, Slovacia, Polonia și Cehia - au avertizat Comisia Europeana ca, daca nu apara interesele fermierilor europeni, un puternic val de proteste, care au inceput deja in Germania și Franța, se va extinde pe intregul continent, a anuntat șeful Ministerului Agriculturii…

Moldova, Ucraina si Slovacia se alatura „Coridorului Vertical”. Proiectul presupune transportul de gaze din Grecia spre nord. Ucraina promite ca va trimite 7 miliarde de metri cubi de gaze din Romania catre Europa Centrala intr-un an

09:55, 20.01.2024 - Grecia, Bulgaria, Romania si Ungaria au convenit in 2016 sa dezvolte infrastructura necesara pentru realizarea asa-numitului coridor vertical de gaze naturale, care ar permite transportul bidirectional de gaze intre aceste tari. „Coridorul vertical va uni acum gazoductul transbalcanic si va permite…


Ce parere ai despre aceasta stire?