Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum a ratat România deceniul banilor ieftini

Publicat:

Deceniul banilor ieftini (dobanzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state tocmai s-a incheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioada extrem de propice pentru investitii a caror productivitate sa fi asigurat, pe viitor, rambursarea acestor datorii. Nu s-a intamplat asa, nici cu marile economii si, mai ales, nici cu economiile al caror deficit de dezvoltare reclama investitii basic si urgente. Inflatia globala / inflatiile locale pun presiune pe bancile centrale, a caror politica monetara este constransa la scumpirea creditarii prin cresterea dobanzilor de referinta, in functie…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Banca Europeana de Investitii aproba o finantare de 5,5 miliarde euro pentru inovare, energie si educatie in mai multe state, inclusiv in Romania

11:55, 22.03.2024 - „Astazi, Consiliul de administratie al BEI a aprobat investitia pentru o gigafabrica inovatoare pentru baterii de masini electrice, echipamente pentru combaterea incendiilor forestiere din sudul Europei, constructia de scoli si finantare pentru a permite intreprinderilor mici si transportului local…

Prețurile, sub control: Guvernul promite energie și alimente mai accesibile pentru populație

15:00, 14.03.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a anunțat o inițiativa de imbunatațire a controlului prețurilor pentru energie, gaze și alimente. In urmatoarele saptamani, vom demara eforturi de stabilizare a prețurilor și combatere a inflației, a declarat premierul, la ședința guvernamentala. Lupta impotriva inflației Inflația…

CONSILIERII JUDEȚENI Au fost aprobate depunerea spre finanțare a 5 proiecte de investitii

11:35, 14.03.2024 - Miercuri, 13 martie, consilierii județeni convocati in sedinta extraordinara online, au aprobat depunerea spre finanțare a cinci noi proiecte care vor fi dezvoltate prin Programul Interreg VI-A Next Ungaria - Slovacia - Romania -Ucraina 2021-2027. The post CONSILIERII JUDEȚENI Au fost aprobate depunerea…

​Ce produse rusești am consumat in 2023 și ce au vrut rușii de la noi / Comerțul s-a redus mult, dar nu a disparut

12:45, 06.03.2024 - Romania a continuat comerțul cu Rusia, dar intr-un ritm mult scazut comparativ cu 2022. Daca in primul an de la declanșarea razboiului de catre Rusia in Ucraina importam de 3,88 miliarde euro, in 2023 s-a redus la aproape 301,7 milioane euro, conform datelor transmise de Institutul Național de Statistica…

Copleșita de datorii și fara investiții, CFR Marfa se transforma in Carpatica Feroviar. Modificarea ar ajuta Armata

20:41, 04.03.2024 - Razboiul din Ucraina, la care se adauga datoriile CFR Marfa – de peste 700 de milioane de euro (3,5 miliarde de lei) – au convins Ministerul Transporturilor sa transforme compania din subordine intr-o noua societate.Instituția a publicat la inceputul lunii februarie un proiect de Hotarare de Guvern…

Ministerul Agriculturii nu a emis in 2024 nicio licența de import pentru produse agricole din Ucraina

17:35, 20.02.2024 - Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale anunța ca nu a emis in acest an nicio licența de import pentru produse agricole ucrainene pe teritoriul Romaniei. Instituția prezinta situația importurilor de cereale din Ucraina in anul 2023, și precizeaza ca cereale intrate in Romania in lunile mai și…

Romania a ocupat primul loc in clasamentul celor mai mari importatori de produse agricole ucrainene

09:35, 05.02.2024 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat duminica seara ca Romania nu a importat grau din Ucraina, dar a explicat ca la minister au fost depuse sapte cereri de import de cereale din Ucraina, insa niciuna nu a fost aprobata in momentul de fata. Ministrul Agriculturii a fost intrebat duminica,…

Vin bani mulți in Romania de la UE! Beneficiarii: locuințele și cladirile publice

18:20, 25.01.2024 - Romania primește 288 milioane de euro de la UE ca avans in programul REPowerEU.  Comisia Europeana a acordat Romaniei o plata de prefinanțare de 288 de milioane de euro pentru proiecte energetice, in cadrul componentei RePowerEU din Planul Național de Redresare și Reziliența (PNRR). Aceasta plata va…


Ce parere ai despre aceasta stire?