Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Creştinii sărbătoresc Naşterea lui Ioan Botezătorul. Credincioşii care ţin post au dezlegare la vin şi peşte

Publicat:

Astazi, crestinii ortodocsi de stil vechi sarbatoresc Nasterea lui sau , prorocul este al doilea sfant, cel mai venerat de crestini. A fost fiul rabinului Zaharia si a cuvioasei Elisaveta.

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

25 Martie, Buna Vestire: creștinii sarbatoresc nașterea lui Iisus

11:20, 25.03.2024 - Buna Vestire este o sarbatoare creștina celebrata in data de 25 martie, in amintirea momentului in care Arhanghelul Gabriel a anunțat-o pe Fecioara Maria ca-l va naște pe Iisus din Nazaret.

Catolicii din Romania sarbatoresc azi Floriile. Traditii si obiceiuri

16:05, 24.03.2024 - Credinciosii romano catolici celebreaza duminica, 24 martie, Floriile, sarbatoare care simbolizeaza intrarea Domnului in Ierusalim. Ramurile pe care crestinii catolici le primesc la Sfanta Liturghie din Duminica Floriilor au fost binecuvantate si trebuie tratate ca obiecte sfinte. Este traditional sa…

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului: Ce nu trebuie sa faci in ziua de Stretenie

09:46, 15.02.2024 - Creștinii ortodocși pe stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului, numita in popor și Stretenia. Cu aceasta ocazie, fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare.

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Intimpinarea Domnului: Ce nu trebuie sa faci in ziua de Stretenie

09:31, 15.02.2024 - Creștinii ortodocși pe stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului, numita in popor și Stretenia. Cu aceasta ocazie, fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare.

Data la care incepe postul Paștelui in 2024. Care sunt zilele in care credincioșii au dezlegare la pește

08:10, 19.01.2024 - Postul Paștelui ține patruzeci de zile și este cel mai lung si aspru post dintre toate posturile din an. De asemenea, numarul zilelor cu dezlegare la peste este limitat pentru credinciosii care vor sa posteasca in aceasta perioada.

Craciun Fericit! Crestinii ortodocsi sarbatoresc astazi Nașterea Domnului pe stil vechi

08:55, 07.01.2024 - Crestinii ortdocsi pe stil vechi sarbatoresc astazi, 7 ianuarie, Nasterea lui Iisus Hristos. Sarbatoarea Craciunului marcheaza nașterea de acum mai bine de doua mii de ani a lui Hristos Mantuitorul.

Traditii pentru spor si sanatate de Sfantul Ioan Botezatorul! Cine nu se veseleste in aceasta zi va fi trist tot timpul anului

19:25, 06.01.2024 - Pe 7 ianuarie, crestinii ortodocsi il sarbatoresc pe Sfantul Ioan Botezatorul, numit Inaintemergatorul Domnului pentru ca a anuntat venirea lui Hristos. Daca ieri crestinii ortodocsi au praznuit una dintre cele mai importante sarbatori din calendarul ortodox, astazi este marcata o alta sarbatoare importanta:…

6 ianuarie, ziua cand crestinii sarbatoresc Botezul Domnului. Traditii si obiceiuri

10:15, 06.01.2024 - Boboteaza (Iordanul) – 6 ianuarie: la Boboteaza nu se spala rufe, apa sfintita luata acum are puteri miraculoase, ea nu se strica niciodata. La Boboteaza se sfintesc toate apele, iar preotul se duce la o apa unde va arunca crucea. Mai multi barbati se arunca in apa ca sa o aduca inapoi, iar cel care…


Ce parere ai despre aceasta stire?