Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Creierul strămoşilor noştri avea o structură asemănătoare cu cel al maimuţelor, dar se dezvolta ca cel al omului modern

Publicat:

Stramosii omului care au trait cu mai bine de trei milioane de ani in urma aveau o structura a creierului asemanatoare cu cea a maimutelor, insa dezvoltarea acestui organ era similara cu cea a omului, conform unui nou studiu realizat recent de o echipa internationala de oameni de stiinta, citat miercuri de . Rezultatele cercetarii se bazeaza pe o analiza a opt cranii fosilizate apartinand Australopithecus afarensis - specia careia ii apartine faimosul stramos al oamenilor numit Lucy.

Echipa de cercetatori estimeaza ca acest "mozaic" de trasaturi specifice maimutelor

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Simulare Bacalaureat 2024. Subiecte și bareme la Istorie

11:15, 05.03.2024 - Simulare Bacalaureat 2024. Subiecte și bareme la Istorie. Continua simularea pentru Bacalaureat 2024. Marți, 5 martie 2024, elevii de la profilul uman susțin proba scrisa la Istorie. Menționam ca dupa ora 15.00, subiectele și baremele de la istorie vor fi publicate pe subiecte.edu.ro. Acolo, elevii…

FOTO Cel mai modern refugiu montan din tara va fi construit in Muntii Bodoc, judetul Covasna

09:20, 23.02.2024 - Cel mai modern refugiu montan din Romania va fi construit la doar cativa kilometri de Brasov, in Muntii Bodoc din judetul Covasna. Consiliul Judetean (CJ) Covasna a obtinut autorizatia de construire pentru refugiul montan cu observator panoramic care va fi amplasat in Muntii Bodoc, la o altitudine de…

CJ a obtinut autorizatia de construire a unui refugiu montan modern, cu observator panoramic, in Muntii Bodoc

20:10, 20.02.2024 - Consiliul Judetean (CJ) Covasna a obtinut autorizatia de construire pentru refugiul montan cu observator panoramic care va fi amplasat in Muntii Bodoc, la o altitudine de 1.190 metri. Vicepresedintele CJ Covasna, Jakab Istvan Barna, a declarat, pentru AGERPRES, ca acest obiectiv, care va avea patru…

Oamenii de știința au realizat copii ale topoarelor din piatra folosite de stramoșii omului

05:15, 31.01.2024 - O publicație recenta din Journal of Archaeological Science afirma ca specialiștii japonezi de la Universitatea Capitala din Tokyo au realizat 75 de replici ale unor unelte din piatra, asemanatoare celor care in epoca paleolitica erau folosite de stramoșii oamenilor care traiau pe insulele japoneze pentru…

CSM: Peste secole, noi, cei care astazi sarbatorim realizarile stramosilor nostri, traim, si datorita lor, intr-un stat modern, democratic si integrat

09:20, 24.01.2024 - Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) afirma, in mesajul transmis miercuri, la implinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Romane, ca, peste secole, noi, cei care astazi sarbatorim realizarile stramosilor nostri, traim, si datorita lor, intr-un stat modern, democratic si integrat in structurile…

Comunicat de presa PENSIUNE TURISTICA

00:55, 22.01.2024 - Data: ianuarie 2024 PENSIUNE TURISTICA D+P+1E, FOSA SEPTICA, FOISOR, IMPREJMUIRE PROPRIETATE, PARCARE, ANEXE (MAGAZIE, SPATIU DEPOZITARE) Tipul materialului: Comunicat de presa Titlul proiectului: PENSIUNE TURISTICA D+P+1E, FOSA SEPTICA, FOISOR, IMPREJMUIRE PROPRIETATE, PARCARE, ANEXE (MAGAZIE, SPATIU…

Universitatea Transilvania, in topul universitaților la nivel mondial in 2024

07:50, 04.01.2024 - Universitatea Transilvania din Brașov se afla in topul universitaților la nivel mondial in 2024, conform QS World University Rankings. Potrivit QS World University Rankings, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca se situeaza pe locurile 801 – 850, Universitatea București locurile 851 – 900, Politehnica…

Descoperiri incredibile din 2023 despre evoluția speciei umane. De ce a fost stramoșul omului modern la un pas de dispariție

07:35, 30.12.2023 - Istoria omului și a evoluției acestuia este inca o poveste cu multe necunoscute și semne de intrebare. In ultimul secol, s-au facut progrese remarcabile privind ințelegerea speciei umane. Anul 2023 reprezinta insa un apogeu, cu multe descoperiri vitale care pot rescrie epopeea umanitații.


Ce parere ai despre aceasta stire?