Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Creierul își poate reveni prin eliminarea ”deșeurilor” apărute după o hemoragie cerebrală

Publicat:

Hemoragia intracerebrala, respectiv sangerarea in tesutul cerebral, reprezinta o afectiune neurologica devastatoare care afecteaza anual milioane de oameni. Rata de mortalitate este ridicata, in timp ce supravietuitorii sunt afectati de deficite neurologice pe termen lung. Nu s-a descoperit pana acum niciun medicament care sa sustina recuperarea creierului in urma hemoragiei. In cadrul unei colaborari internationale, cercetatorii de la al Universitatii din Helsinki, impreuna cu specialisti din Taiwan au investigat o proteina, numita factorul cerebral de dopamina neurotrofic…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii care venereaza celebritați sunt mai puțin dotați intelectual, arata un studiu

10:05, 15.04.2024 - Publicata in revista BMC Psychology, acest studiu releva ca, deși venerarea celebritaților pare sa fie asociata cu capacitați intelectuale mai slabe, ramane inca neclar daca aceasta fascinație pentru personalitați celebre reprezinta o cauza sau o consecința a acestor abilitați cognitive reduse. Este…

Educație și colaborare interinstituționala la Universitatea ” Valahia” din Targoviște

06:55, 11.04.2024 - Universitatea ” Valahia” din Targoviște prin Facultatea  de Drept și Științe Administrative, a dat startul colaborarilor cu instituții publice. Așa cum au afirmat rectorul Universitații Valahia, conf.univ.dr. Ioan Corneliu Salișteanu și președintele Senatului Universitații Valahia, conf.univ.dr.Claudia…

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…

Sezonul capușelor și boala Lyme. Specialiștii propun o noua soluție

10:50, 27.03.2024 - Boala Lyme și sezonul capușelor Temperaturile in creștere ce au urmat unei ierni ușoare ajuta capușele sa devina active și sa transmita, in numar mai mare și mai devreme, boala Lyme. Conform Institutului Național de Sanatate Publica, in Romania, la nivel național, in anul 2018, au fost confirmate 532…

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…

Noul rector al Universitații „Al. I. Cuza” este radauțeanul Liviu Maha

18:50, 19.03.2024 - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași (UAIC) și-a ales luni, 19 martie, noul rector in persoana prof. univ. dr. Liviu Maha, originar din Radauți.Universitarul a ieșit victorios din lupta cu contracandidatul sau, prof. univ. dr. Tudorel Toader, fost Ministru al Justiției, obținand ...

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Au aparut rezultate promitatoare privind tratarea bolii Charcot

00:10, 02.02.2024 - Un studiu american efectuat pe soareci a dezvaluit un nou tratament promitator pentru boala Charcot, o afectiune fatala, care nu are in prezent un tratament eficient cunoscut, a transmis recent AFP, potrivit Agerpres. Boala Charcot, cunoscuta si sub numele de scleroza laterala amiotrofica (SLA), afecteaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?