Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Craterul creat de asteroidul care a dus la dispariţia dinozaurilor a fost locul unde viaţa a reapărut foarte repede

Publicat:

Prabusirea acelui obiect cosmic in actuala peninsula Yucatan din Mexic la sfarsitul Cretacicului a provocat extinctia a aproximativ trei sferturi din totalul speciilor, inclusiv a dinozaurilor non-aviari.

Dupa acel cataclism, ecosistemul marin s-a restabilit intr-un ritm variabil in diferite zone de pe Terra. Aceasta perioada a fost de 300.000 de ani pentru regiunea de vest a si pentru , apropiate de craterul de impact Chicxulub, insa ea a fost considerabil mai scurta in alte zone de pe planeta noastra, au precizat autorii studiului, publicat miercuri in…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Date explozive din cea mai completa evaluare despre Covid: speranța de viața a fost redusa cu 1,6 ani, la nivel global

23:55, 13.03.2024 - In primii doi ani ai pandemiei, Covid-19 a facut ca speranța medie de viața a oamenilor din intreaga lume sa scada cu 1,6 ani. Acest lucru a fost relevat de un studiu publicat de revista ''The Lancet'', care evidențiaza ''o inversare brusca a tendinței'' fața de creșterile inregistrate in anii precedenți,…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Descoperire epocala: A fost identificata steaua neutronica nascuta dintr-o supernova si observata de pe Terra in 1987. Ce spun cercetatorii

08:06, 24.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia sa a fost atat de violenta incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Actualitate medicala/ A fost dezvoltat un nou tratament impotriva cancerului bazat pe un anticorp modificat

00:21, 29.01.2024 - Oamenii de stiinta israelieni au dezvoltat un nou anticorp care creeaza un raspuns imunitar puternic impotriva cancerului, a anuntat Institutul de Stiinta Weizmann (WIS) din Israel, transmite Agentia Xinhua, preluata de Agerpres. Noua realizare imunoterapeutica, descrisa intr-un studiu publicat in jurnalul…

Bacterii nemaivazute pana acum, descoperite in inima unui cioban

10:40, 24.01.2024 - O specie de bacterii nemaivazuta pana acum a fost gasita in inima unui pacient la un spital din Londra, potrivit jurnalului Clinical Infection in Practice, citat de  Mirror.co.uk. Ciobanului in varsta de 55 de ani, din Canterbury, i s-a administrat un stent cardiac cu șapte luni mai devreme, cand a…

A avut loc prima clonare cu succes a unei mai mute rhesus

00:31, 18.01.2024 - Oamenii de stiinta chinezi au reusit sa cloneze un macac rhesus, in prezent in varsta de doi ani si in stare buna de sanatate, prin perfectionarea tehnicii care a dat nastere oii Dolly in 1996, potrivit unui studiu publicat acum doua zile, informeaza AFP, preluata de Agerpres. Primatele sunt deosebit…


Ce parere ai despre aceasta stire?