Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

COVID-19 probabil va deveni o boală sezonieră cu vârfuri pe timp de iarnă. Când consideră experții că trebuie să fim cel mai atenți

Publicat:

Cercetatorii australieni au publicat primul studiu care a evaluat relația dintre clima și evolutia cazurilor de COVID-19 in emisfera sudica. Au descoperit ca pentru fiecare scadere de unu la suta a umiditații, numarul de cazuri de COVID-19 sare cu șase la suta. Concluziile sugereaza ca iarna va provoca o creștere a cazurilor, iar autoritațile locale ar trebui sa se pregateasca in consecința.”COVID-19 probabil va deveni o boala sezoniera care reapare in perioade cu umiditate mai mica. Trebuie sa ne gandim: daca este timpul de iarna, ar putea fi și timpul de COVID-19 ”, a declarat ,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Un barbat din Germania s-a vaccinat anti-Covid de 217 ori

09:15, 06.03.2024 - Un barbat din Germania, care ar fi primit 217 vaccinuri anti-Covid in 29 de luni, nu a prezentat „niciun semn” ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…

Un barbat din Germania ar fi primit 217 doze de vaccin Covid fara efecte secundare

08:36, 06.03.2024 - Un barbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori impotriva COVID si nu a avut efecte secundare . El a devenit studiu de caz medical. Un barbat german „hipervaccinat”, care ar fi primit 217 vaccinuri anti-Covid in 29 de luni, nu a prezentat „niciun semn” ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Proteinele din sange ar putea prezice mai multe forme de dementa, cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata

11:31, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China, relateaza Reuters. Studiul, publicat…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

A aparut dovada care confirma toate banuielile: de cand știa China despre Covid-19

10:01, 18.01.2024 - Cercetatorii chinezi au obținut o imagine completa a structurii virusului Covid-19 la sfarșitul lunii decembrie 2019, cu doua saptamani inainte ca Beijingul sa prezinte lumii informații despre virus, dezvaluie in exclusivitate Wall Street Journal.Dezvaluirea vine dupa ce Wall Street Journal (WSJ)…

Premiera istorica in cercetare: o maimuța rhesus, clonata cu succes de chinezi, deschide calea unor descoperiri medicale

22:36, 16.01.2024 - Oamenii de stiinta chinezi au reusit sa cloneze un macac rhesus, in prezent in varsta de doi ani si sanatos, prin perfectionarea tehnicii care a dat nastere oii Dolly in 1996, reiese dintr-un studiu studiu publicat marti, 16 ianuarie, citat de AFP și Agerpres.Primatele sunt deosebit de dificil de clonat,…


Ce parere ai despre aceasta stire?