Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Coronavirus: Simptomele neurologice ale COVID-19 cresc de şase ori riscul de deces (studiu)

Publicat:

Pacientii cu COVD-19 care dezvolta simptome neurologice prezinta un risc de sase ori mai mare de deces, potrivit unui studiu international publicat marti de revista medicala JAMA , relateaza EFE. Rezultatele, inca provizorii, au fost obtinute pe baza a 3.744 de adulti spitalizati in 133 de centre de pe cele cinci continente. Principala concluzie a studiului este ca 82% dintre pacientii spitalizati au dezvoltat simptome neurologice, care merg de la dureri de cap si pana la pierderea mirosului sau a gustului, ceea ce creste de sase ori riscul de deces. "Prezenta oricarui simptom neurologic…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Aproape 31% dintre romani cred ca țara merge intr-o direcție buna. Riscul implicarii intr-un razboi, principala sursa de ingrijorare – Sondaj INSCOP

09:21, 22.04.2024 - Rezultatele sondajului realizat de INSCOP la comanda News.ro arata ca 30,8% dintre cei chestionați sunt de parare Romania se indreapta intr-o direcție buna, in timp ce posibilitatea ca țara noastra sa fie implicata intr-un conflict/razboi și creșterea prețurilor sunt principalele ingrijorari ale romanilor.Procentul…

Descoperire șocanta. Sindromul long-Covid este, de fapt, post-vaccin

15:50, 15.04.2024 - Cercetatorii americani de la InCellDx au descoperit ca simptomele long-Covid sunt identice cu simptomele post-vaccin și ca, cel mai probabil, majoritatea celor care se confrunta cu ele sunt vaccinați. Principala vinovata este aceeași proteina spike, care ramane in celulele imune o perioada indelungata,…

Tiroidita postpartum. Ce este și care sunt semnele ei

05:41, 15.04.2024 - Tiroidita postpartum reprezinta inflamatia tiroidei care poate aparea la femei in primul an dupa nastere. Riscul este mai mare la femeile ce prezinta anticorpi antitiroidieni sau alte boli autoimune. Tiroidita postpartum este o afectiune caracterizata printr-o varietate de expresii clinice, avand consecinte…

O varianta celebra de intermitent fasting da probleme cu inima - Riscul de deces e uriaș!

03:45, 20.03.2024 - Un nou studiu sugereaza ca o dieta populara printre celebritați precum Jennifer Aniston, Heidi Klum și Jennifer Lopez, cunoscuta ca post intermitent, ar putea fi legata de un risc crescut de deces din cauza bolilor de inima. Dieta a fost ținuta de mai multe vedeteDieta 16:8 presupune post…

In Rusia, prezența la vot la alegerile prezidențiale a stabilit un record istoric 

12:10, 18.03.2024 - Rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale din Rusia vor fi anunțate joi, 21 martie, de catre Comisia Electorala Centrala a țarii. Comisia Electorala Centrala a procesat deja 99,7% din procesele verbale, iar Vladimir Putin se afla in frunte cu 87,31% din voturi. Declarația a fost facuta de șefa…

Alegeri Rusia, rezultate partiale: Putin a caștigat obținand 87,97% din voturi. A fost prezenta record la urne

21:15, 17.03.2024 - Rezultatele preliminare indica o victorie uriașa pentru Vladimir Putin, dar mii de oameni protesteaza la secțiile de votare și ambasadele ruse din intreaga lume. Vladimir Putin și-a intarit controlul asupra puterii, revendicand inca un mandat de șase ani ca președinte al Rusiei dupa alegeri de fațada…

SANATATE – Maramureșul, printre județele cu 0 cazuri COVID. Cați romani au avut pana acum coronavirus

20:11, 20.02.2024 - Ministerul Sanatații a anunțat ca in intervalul 12 – 18 februarie 2024 au fost inregistrate la nivel național un numar de 1.091 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 360 dintre cazurile noi din ultima saptamana sunt ale unor pacienti reinfectati, testati pozitiv la o perioada…

Neuralink a implantat cu succes primul cip in creierul unui om, anunța Elon Musk

10:40, 30.01.2024 - Neuralink, compania de implanturi neurale a lui Elon Musk, ar fi reușit pentru prima data in istorie sa implanteze cu succes un cip in creierul unui pacient uman. Pana acum, demonstrațiile publice ale tehnologiei au folosit animale precum porci pentru a prezenta datele pe care aceste cipuri le pot raporta…


Ce parere ai despre aceasta stire?