Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Coronavirus: Simeprevir poate suprima replicarea SARS-CoV-2, atacând două proteine ale acestuia (studiu)

Publicat:

Un studiu international condus de cercetatori din a relevat ca Simeprevir, un medicament utilizat impotriva virusului hepatitei C, poate suprima in mod considerabil replicarea SARS-CoV-2, virusul care cauzeaza COVID-19, potrivit unui comunicat emis luni de din (CUHK), relateaza Xinhua. De la inceputul anului 2020, cercetatori de la CUHK si de la Universitatea din au colaborat cu peste 30 de oameni de stiinta din laboratoare locale si din alte tari pentru a cauta o substanta medicamentoasa eficienta pentru tratatarea COVID-19. Folosind o combinatie…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un studiu susține ca virusul SARS-CoV-2 ramane in sange mai mult de un an

16:40, 16.03.2024 - Doua studii recente ofera informații noi despre modul in care virusul SARS-CoV-2 interacționeaza cu organismul nostru. Un studiu american a identificat virusul in sangele pacienților și la 14 luni dupa infectare. In același timp, oameni de știința italieni susțin ca sistemul nostru imunitar este capabil…

Obezitatea, asociata cu depresia, in special la femei, potrivit unui studiu

07:55, 13.03.2024 - Un grup de cercetatori in domeniul sanatatii mentale si fizice, de la facultatea de sanatate publica a University College din Cork, a gasit dovezi care indica o sanatate mintala mai precara la persoanele de varsta mijlocie sau mai in varsta cu obezitate, independent de boala si de factorii legati de…

Cercetatorii americani au identificat noi anticorpi care tintesc „partea intunecata” a unei proteine a virusului gripal

14:45, 03.03.2024 - Cercetatorii de la Institutele Nationale de Sanatate din Statele Unite (NIH) au identificat anticorpi care vizeaza o regiune greu de localizat a virusului gripal, a anuntat vineri aceasta agentie americana, relateaza Xinhua.

Studiu. „Ceața cerebrala“ provocata de Long COVID micșoreaza IQ-ul

23:05, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Long COVID au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, arata un studiu coordonat de un cercetator in neuroștiințe.

SANATATE – Maramureșul, printre județele cu 0 cazuri COVID. Cați romani au avut pana acum coronavirus

20:11, 20.02.2024 - Ministerul Sanatații a anunțat ca in intervalul 12 – 18 februarie 2024 au fost inregistrate la nivel național un numar de 1.091 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 360 dintre cazurile noi din ultima saptamana sunt ale unor pacienti reinfectati, testati pozitiv la o perioada…

Demența poate fi prezisa cu 10 ani inainte de a fi diagnosticata, cu ajutorul unor proteine (studiu)

12:35, 17.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China.

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…

Un nou tratament impotriva cancerului bazat pe un anticorp modificat, dezvoltat de cercetatori israelieni

15:05, 19.01.2024 - Oamenii de stiinta israelieni au dezvoltat un nou anticorp care creeaza un raspuns imunitar puternic impotriva cancerului, a anuntat joi Institutul de Stiinta Weizmann (WIS) din Israel, transmite agentia Xinhua, citata de Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?