Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Corina Chiriac își donează averea Muzeului Național de Istorie. Obiecte de patrimoniu strânge de patru generații

Publicat:

iși doneaza o parte din avere Muzeului Național de Istorie. Joi, interpreta, in varsta de 71 de ani,  va semna actul de donație pentru un numar semnificativ de piese de patrimoniu din colecția personala a artistei. Bunuri moștenite in urma a patru generații din familia Nestorescu-Calaigian-Chiriac. In memoria lui , tatal artistei, de la nașterea caruia s-au scurs 100 de ani,interpreta cu voce inconfundabila, compozitoare dar și prezentatoare de televiziune, a donat in urma cu doi ani Conervatorului un pian extrem de valoros. ”Astazi pianul Steinway se afla la Conservator.…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR", isi prelungeste perioada de vizitare

12:40, 13.04.2024 - Expozitia "In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR, isi prelungeste perioada de vizitare pana la data de 12 mai 2024, potrivit Muzeului National de Istorie a Romaniei. Dintre episoadele definitorii pentru istoria moderna romaneasca, Razboiul Ruso Turc…

Descoperiri arheologice in centrul Clujului: incinta romana de nord a orașului Napoca / Poarta medievala a Apei

14:10, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona

OMD Visit Maramureș și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, donație de rechizite catre o școala din Baia Mare

13:06, 14.03.2024 - Joi, 14 martie, reprezentanți ai OMD Visit Maramureș și ai Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș au livrat donația de rechizite catre Școala Gimnaziala „Mihail Sadoveanu” Baia Mare. ”Astfel, prin sprijinul pe care ni l-ați acordat cu ocazia festivalului de cultura urbana ROOTS, am putut…

La Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii martie: „Obiecte cu specific feminin din secolele VII-IX d.Chr”

11:21, 04.03.2024 - Marți, 5 martie 2024, ora 11:00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii Martie: Obiecte cu specific feminin din secolele VII-IX d.Chr.             Cu aceasta ocazie vor fi expuse un grup de obiecte care pot fi considerate cu specific feminin din perioada secolelor VII-IX…

Cercetari Numismatice, la Muzeul National de Istorie a Romaniei

10:15, 04.03.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei invita publicul pentru a descoperi materiale din domeniile numismaticii antice, medievale si moderne, precum si medalii, ordine si decoratii, piese de sigilografie moderna si filatelie.Volumul editat de Cabinetul Numismatic al Muzeului National de Istorie a Romaniei…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: In luna iubirii, un cuplu de indragostiti de 6000 de ani

15:35, 15.02.2024 - Indragostiti de 6000 de ani ndash; un cuplu unic de statuete antropomorfe eneolitice, din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. "Indragostitii de la Gumelnita" este doar una dintre piesele deosebit de valoroase prezentate in catalogul de colectie "Capodopere din patrimoniul Muzeului National…

Expozitia ‘Nicolae Iorga – 150 de ani de la nastere’, la Muzeul National al Bucovinei din Suceava

16:30, 05.02.2024 - Muzeul National al Bucovinei din Suceava va vernisa marti, 6 februarie, expozitia ‘Nicolae Iorga- 150 de ani de la nastere’, a anuntat luni, printr-un comunicat de presa, Muzeul National de Istorie a Romaniei, care este partener al evenimentului. Gratie acestei colaborari, personalitatea marelui istoric…

Povestea orfelinatului din Timișoara transformat in sediu de facultate

12:26, 03.02.2024 - Clieșul pe sticla ilustrand orfelinatul Gisella din Timișoara, ce dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, a intrat in colecția Secției de Istorie a Muzeului Național al Banatului in 2006, prin transfer de la Secția de Etnografie a Muzeului Banatului. Acesta este exponatul lunii februarie.


Ce parere ai despre aceasta stire?