Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cluj: Veterinarii susţin că trebuie să se renunţe la creşterea tradiţională a porcilor, pentru eradicarea trichinelozei

Publicat:

Specialistii veterinari, reuniti in cadrul de Trichineloza, care se desfasoara la Cluj-Napoca, considera ca ar trebui sa se renunte la cresterea traditionala a porcilor, pentru a putea fi eradicata trichineloza. "Trichineloza este o boala parazitara majora, transmisibila de la animale la om, care ridica multe probleme in multe tari din lume, Romania fiind in top trei mondial in care aceasta inregistreaza valori crescute de prevalenta la porc si numeroase cazuri de imbolnaviri umane. se inregistreaza focare de trichineloza mai ales in preajma sarbatorilor de…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Inovația Tehnologica este principalul pilon al dezvoltarii Romaniei

11:21, 30.03.2024 - In era digitala in care traim, inovația tehnologica reprezinta unul dintre cei mai importanți vectori de progres și dezvoltare. In Romania, sectorul tehnologic a cunoscut o creștere semnificativa in ultimii ani, transformand peisajul economic și social al țarii. Creșterea sectorului IT și a start-up-urilor…

INTERVIU. Romania și hidrogenul verde: cat este de sustenabil și cand il vom folosi pentru transport și incalzire? „Nu ar trebui sa creasca factura”

07:01, 29.03.2024 - Uniunea Europeana vrea ca pana in 2030, statele membre sa produca 10 milioane de tone de hidrogen verde, care sa decarbonizeze industriile grele și sa inlocuiasca combustibilii fosili. Cat de realizabila este ținta asta și cum se aliniaza Romania la ea explica, intr-un interviu pentru Libertatea, Mirela…

Plaja Grigorescu a ajuns o ,,toaleta canina”, reclama clujenii. Oamenii susțin ca organele competente lipsesc cu desavarșire din zona

17:10, 26.03.2024 - O plimbare relaxanta pe malurile Someșului nu mai este atat de placuta, spun clujenii. In ultimul timp au fost sesizate din ce in ce mai multe situații in care, cei ieșiți la plimbare in spațiile verzi sau de promenada din Cluj-Napoca, au dat peste gunoaie, dar mai ales peste excremente de caine. De…

Comisia Europeana a solicitat statelor membre sa renunțe la ora de vara. Ce a decis Romania

04:40, 04.03.2024 - In Romania, trecerea la ora de vara pentru anul 2024 se va efectua conform tradiției in ultima duminica a lunii martie, ceea ce implica ajustarea ceasurilor cu o ora inainte, de la 3:00 la 4:00 dimineața. In ciuda solicitarilor Comisiei Europene adresate statelor membre de a elimina practica schimbarii…

Cum profita unii de pe urma indemnizatiilor pentru cresterea copilului. Prejudiciu de 4 milioane lei

16:20, 14.02.2024 - Procurorii din București au trimis in judecata patruzeci si noua de persoane care au pus mana pe sume importante de pe urma indemnizatiilor pentru cresterea copilului. Acestea au fost obținute pe baza unor documente falsificate, fiind produs un prejudiciu de peste 4,3 milioane de lei. In Romania, exista…

MAE avertizeaza romanii care pleaca in țarile afectate de creșterea cazurilor de imbolnavire cu „ malarie de import”

02:15, 13.02.2024 - Ministerul de Externe(MAE) a transmis luni seara, 12 februarie, ca romanii care vor sa plece in strainatate trebuie sa citeasca atent condițiile de calatorie pentru țarile pe care le viziteaza, din cauza creșterii numarului de cazuri de imbolnavire cu „malarie de import”, incepand cu ianuarie, potrivit…

Raport FMI: Experții susțin ca sistemul este afectat de pensiile speciale. Se recomanda creșterea taxelor și impozitelor

10:26, 02.02.2024 - Potrivit documentului obținut de Realitatea PLUS, experții Fondului Monetar Internațional recomanda Guvernului taxe noi, dar și recalcularea etapizata a pensiilor. CE SPUNE FMI DUPA VIZITA IN ROMANIA-Deficit estimat 6%, in ciuda masurilor fiscale-Inflația ramane mult peste ținta-Creșterea economica…

Fertilizanți 100% organici care se bat cu seceta

14:35, 25.01.2024 - ADVERTORIAL. Succes fulminant pe culturile din Romania in ultimii 5 ani. Produsele Profeco scad riscul culturilor de a fi afectate de seceta, cresc rezistența la frig, intaresc sistemul imunitar al plantelor in lupta cu agentii patogeni și le ajuta sa se refaca mai repede dupa grindina. Productivitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?