Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

#citesteDobrogea: Panteonul arheologiei dobrogene. 106 ani de la nasterea lui Emil Condurachi

Publicat:

Cunoscut drept tatal lui ori cumnat al lui , istoricul s a nascut la 3 ianuarie 1912 decedat 16 august 1987 , lasand mostenire dobrogenilor descoperiri dintre cele mai valoroase din domeniul arheologiei greco romane la malul . Absolvent al cursurilor si ale Facultatii de Litere din Iasi 1929 1932 , Condurachi si a continuat pregatirea la din Roma 1935 1937 , in 1938 sustinandu si teza de doctorat "Basiliques ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un cunoscut restaurant din Iasi, inchis si amendat de ISU. Programarile pentru nunti, unele facute de luni de zile, date peste cap

15:30, 27.03.2024 - Astfel, in timpul verificarilor echipa de control, a descoperit o recompartimentare a spatiului care nu avea autorizatie de securitate la incendiu, dar si lipsa unor sisteme obligatorii de siguranta. „In urma controlului desfasurat, in data de 16 februarie a.c. , pe linia prevenirii situatiilor de urgenta…

Ion Iliescu, la moartea lui Nicolae Manolescu: „Romania pierde pe unul din ultimii sai mari intelectuali”

21:30, 24.03.2024 - Intr-un mesaj publicat pe blocul sau, fostul președinte Ion Iliescu afirma ca numele profesorului Nicolae Manolescu va trai „cat va trai si literatura romana”, relateaza Agerpres. Fostul președinte al Romaniei a povestit cum l-a cunoscut pe Nicolae Manolescu, in urma cu 65 de ani, perioada in care „ne-au…

Student USV, caștigator al unui stagiu oferit de Radio France Internationale

11:05, 15.03.2024 - Un student al Facultații de Litere și Științe ale Comunicarii a Universitații „Ștefan cel Mare" din Suceava a fost unul dintre caștigatorii unui concurs organizat pentru promovarea limbii franceze in lume.Radio France Internationale Romania (RFI) și Agenția Universitara a Francofoniei ...

Creații ale profesorilor de arte plastice de la universitațile Timișoara si Iași, intr-o noua expoziție

09:45, 21.02.2024 - Centrul de  Centrul de Creație al Artelor Vizuale Contemporane din cadrul Departamentului Arte Vizuale al Facultații de Arte și Design, Universitatea de Vest din Timișoara și Centrul de Cercetare Estetica și Creație Artistica din cadrul Universitații Naționale de Arte „George Enescu” din Iași deschide…

Regele celor doua Sicilii și Lecția de limba moarta, de Andrzej Kusniewicz, prezentate de regretatul prof. univ. dr. Nicolae Crețu – Luni, 19 februarie 2024, h 20:30, in emisiunea Viața Rromilor cu Dumitru ȘERBAN

07:11, 19.02.2024 - Astazi povestim despre imaginea țiganilor in literatura, subiect pe care-l prezentam cu regretatul profesor universitar, doctor in filologie, Nicolae Crețu de la Catedra de Limba și Literatura Romana a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Concret, in deschiderea…

Ce legatura a existat intre episcopul Florentin Crihalmeanu și Turda?

11:31, 16.02.2024 - Florentin Crihalmeanu a fost un episcop roman unit, din 2002 episcop titular al Episcopiei de Cluj-Gherla. Decesul a survenit in urma unui stop cardio-respirator pe fondul infectarii cu virusul SARS-CoV-2 in 12 ianuarie 2012. Nascut la Iași in 1959, a urmat cursuri clandestine de teologie și a fost…

Dumitru Buzatu, marele filosof de Vaslui, suplinitor de Limba Rusa la Ruginoasa

21:31, 15.02.2024 - Apoi, a urmat Facultatea de Istorie-Filozofie din cadrul Universitații “Alexandru Ioan Cuza” Iași, cand avea 31 de ani. Dupa ce a absolvit-o, a devenit profesor titular de științe socio-umane, intai la un liceu din Targu Neamț, apoi la Liceul “Emil Racovița” și Liceul “Mihail Kogalniceanu” Vaslui.Astfel,…

Interviu / Scriitorul Bogdan Crețu: ”Pana și oroarea este neputincioasa in fața dragostei”

13:11, 26.01.2024 - Evenimentul organizat, anul acesta, de Biblioteca Județeana ”Costache Sturdza” Bacau, de Ziua Culturii Naționale, celebrata pe 15 ianuarie, a pus in dezbatere receptarea contemporana a lui Mihai Eminescu, intr-o conferința prezentata de scriitorul și criticul literar Bogdan Crețu, prof. univ.dr. al…


Ce parere ai despre aceasta stire?