Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cine bate inflația, Tezaur sau băncile? O comparație între randamentele titlurilor de stat și dobânzile oferite de bănci

Publicat:

Și în luna mai, cei care au bani economisiți îi pot plasa în titluri Tezaur – de stat. Așadar, cei interesați trebuie sa se gândeasca la inflație, adica creșterea prețurilor, pentru a vedea daca merita blocarea banilor pentru o perioada. Bancile ofera și ele produse de economisire, iar astazi vom face o comparație cu depozitele pentru a vedea: Cine bate inflația, Tezaur sau bancile? Este schimbul valutar în euro mai avantajos?

Pornim de la același exemplu. Sa presupunem ca o persoana are 5.000 lei. Unde ar obține câștig mai mare?

Prima data…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Ora Guvernului” la Camera Deputatilor de luni, unde trebuia sa participe ministrul Finantelor la solicitarea grupului AUR, reprogramata

14:55, 22.04.2024 - „Avand in vedere participarea, in prezent, a delegatiei Ministerului Finantelor la reuniunea de primavara din Statele Unite ale Americii a Grupului Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International, va adresez rugamintea ca aceasta dezbatere sa fie reprogramata la o data ulterioara, in functie de…

Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente plații pentru rambursarea principalului pentru titlurile de stat emise in cadrul Programului Fidelis al Ministerului Finanțelor

04:25, 14.04.2024 - Depozitarul Central informeaza investitorii ca, incepand cu data de 15/04/2024, distribuie sumele de bani aferente rambursarii principalului in valoare de 100 LEI/instrument financiar pentru titlurile de stat adresate persoanelor fizice emise de Ministerul Finantelor (simbol R2404A).Emitentul va plati…

Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente cuponului 3 pentru titlurile de stat emise in cadrul Programului Fidelis al Ministerului Finanțelor

17:45, 22.03.2024 - Depozitarul Central informeaza investitorii ca, incepand cu data de 25/03/2024, distribuie sumele de bani aferente CUPON 3 pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finantelor (simbol R2603AE). Emitentul va plati detinatorilor de titluri de stat sumele de bani aferente CUPON 3, utilizand serviciul…

20 Martie – Ziua Internaționala a Fericirii. Iata cateva motive pentru a fi fericit

11:05, 20.03.2024 - Anual, la data de 20 Martie, sarbatorim Ziua Internaționala a Fericirii. Sarbatoarea a fost proclamata de catre Adunarea Generala a Organizației Națiunilor Unite (ONU), in anul 2012. Așadar, de 12 ani, ziua de 20 Martie reprezinta inca un motiv pentru a fi fericiți. Aceasta zi are rolul de a-i face…

Plați instant in toata Uniunea Europeana! Cat vor costa tranzacțiile

08:05, 27.02.2024 - Bancile din Uniunea Europeana vor fi obligate sa ofere clienților plați instant in toate țarile membre, iar prețul platit de catre aceștia sa fie unul obișnuit, ca pentru orice tranzacție interna. Așadar, membrii Uniunii Europene vor beneficia de plați instant! Asta, dupa ce Uniunea Europeana a adoptat…

Protestele din Sanatate continua. Angajații strang semnaturi și amenința cu greva generala: risc uriaș de blocaj in sistem

22:36, 15.02.2024 - La ora 11:00 va incepe protestul din fata Ministerului Finantelor. Sute de angajati din Sanatate vor picheta, astazi, atat in fata ministerului condus de Marcel Bolos, dar si a Camerei Deputailor. Oamenii sunt nemultumiti, in principal, de nivelul de salarizare. Acestia cer salarii raportate la rata…

Beneficiile obținute de consumatori din negocierea cu bancile s-au dublat in 4 ani

11:51, 06.02.2024 - In 2023 s-au adresat CSALB cei mai mulți consumatori din ultimii 7 ani, iar bancile au acceptat cu 15% mai multe cereri de negociere decat in 2022. Peste 11,3 milioane de euro reprezinta suma totala a beneficiilor obținute de consumatori in urma negocierilor purtate intre 2016-2023, in cadrul CSALB.…

Inflația in regiune. Bancile centrale au inceput cu precauție ciclul de relaxare a politicii monetare. In Romania mai avem de așteptat (analiza)

09:50, 31.01.2024 - Cu excepția Romaniei, diferențialul de inflație a inregistrat o creștere abrupta pana in trimestrul 1 din 2023 dupa care a scazut continuu, arata o analiza facuta de economistul-șef al Alpha Bank, Ella Kallai.


Ce parere ai despre aceasta stire?