Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cetele de urători au pornit prin ţară. Cum sărbătoresc moldovenii Anul Nou de stil vechi

Publicat:

de , prin satele Moldovei au rasunat uraturile. , raionul Ialoveni, cetele au mers cu plugusorul, capra sau ursul din casa in casa si le-au dorit gospodarilor un an bun si roditor.

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc Buna Vestire: Tradiții și obiceiuri in acesta sarbatoare sfanta

09:55, 07.04.2024 - Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Buna Vestire, cunoscuta in popor și sub numele de Blagoveștenie. Sarbatoarea este marcata de calendarul creștin pe data de 7 aprilie a fiecarui an și este dedicata Maicii Domnului.

Crestinii ortodocsi de stil vechi o sarbatoresc, astazi pe cuvioasa mucenita Eudochia: Legenda Babei Dochia, tradiții și obiceiuri

10:00, 14.03.2024 - Crestinii ortodocsi de stil vechi o sarbatoresc, astazi, 14 martie, pe cuvioasa mucenita Eudochia. In traditia populara, aceasta zi este asociata si cu legenda Babei Dochia. De numele babei Dochia se leaga numeroase tradiții de primavara, cat și sarbatori populare importante.

MicroImprumut - Impreuna pentru o noua colaborare in afaceri de succes! Susținem oamenii muncitori și responsabili ai Moldovei.

12:50, 12.03.2024 - MicroImprumut ințelege ca fiecare afacere are diferite etape de dezvoltare, și mai ales la etapa de inițiere. De aceea ne-am propus sa fim impreuna in orice etapa de business pentru afacerile din raioanele Anenii Noi, Criuleni, Dubasari, Ialoveni, Strașeni și municipiul Chișinau.

Proiecte noi pentru locuitorii localitaților din centrul Moldovei

16:21, 17.02.2024 - Locuitorii a 10 localitați din centrul Moldovei vor beneficia de proiecte de dezvoltare și amenajare a localitaților lor, implementate de catre Agenția de Dezvoltare Regionala "Centru". Despre aceasta a comunicat ministrul Infrastructurii, Andrei Spinu, in cadrul vizitei sale la Ialoveni și a discuțiilor…

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului: Ce nu trebuie sa faci in ziua de Stretenie

09:46, 15.02.2024 - Creștinii ortodocși pe stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului, numita in popor și Stretenia. Cu aceasta ocazie, fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare.

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Intimpinarea Domnului: Ce nu trebuie sa faci in ziua de Stretenie

09:31, 15.02.2024 - Creștinii ortodocși pe stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului, numita in popor și Stretenia. Cu aceasta ocazie, fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare.

Misteriosul catun-fortareața din Botoșani. Este vechi de dinaintea intemeierii Moldovei și incepe sa renasca

20:50, 08.02.2024 - Misteriosul catun-fortareața din Botoșani. Este vechi de dinaintea intemeierii Moldovei și incepe sa renasca In județul Botoșani, in coasta unui codru secular, o relicva a lumii medievale inca supraviețuiește. Este vorba despre un catun, cu o istorie de cel puțin șase secole, o cetațuie țaraneasca.…

Moldovenii nu se lasa de tradiții și sarbatoresc Craciunul pe slil vechi - sondaj

19:10, 03.02.2024 - Majoritatea cetațenilor nu se lasa de tradiții și continua sa sarbatoreasca Craciunul și Revelionul pe stil vechi. Potrivit unui sondaj de opinie, realizat de iData, 89.9% din respondenți au sarbatorit Revelionul pe stil vechi, iar 86.2% au sarbatorit și Craciunul pe stil vechi. In același timp, 73,6%…


Ce parere ai despre aceasta stire?