Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cetatea Sighișoara, cetate medievală încă locuită în Europa

Publicat:

Cetatea Sighișoara reprezinta centrul istoric al orașului și face parte din patrimoniul mondial al UNESCO din anul 1999. Construita in secolul al XII-lea de comunitatea saseasca, Cetatea Sighișoara a ramas in mod uimitor neschimbata pana in zilele noastre.   Intemeiata de coloniștii germani veniți din regiunea Rinului de Nord, Cetatea Sighișoara se dezvolta continuu datorita breslelor de meșteșugari tot mai puternice și bogate. Ea a ramas pana azi una dintre cele mai frumoase și cea mai mare cetate medievala inca locuita din Europa. Casa cu Cerb Cetatea Sighișoara Turnul cu Ceas, care adapostește…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

Stabat Mater – Concert simfonic ce ne introduce in atmosfera Paștelui

08:15, 09.04.2024 - Pe 16 aprilie 2024, Muzeul de Istorie din Targoviște va fi gazda unui concert simfonic dedicat Sarbatorilor Pascale. Evenimentul este organizat de Centrul Județean de Cultura Dambovița și susținut de membri ai Orchestrei Simfonice „Muntenia”, alaturi de soprana Cristina Fieraru și mezzosoprana Alina…

Cum fac constructorii de autostrazi din Romania multe milioane de euro chiar și atunci cand nu construiesc mai nimic (I)

21:30, 02.04.2024 - Constructorii de autostrazi din Romania facmulte milioane de euro chiar și atunci cand nu construiesc nimic sau construiesc mult mai puțin decat s-au angajat prin contract. Cele mai profitabile "afaceri" de acest gen s-au facut pe autostrada A3 Transilvania. Dar nu numai. Schema e relativ simpla: profitand…

Lectia de istorie. Cum s-a unit Basarabia cu Romania

15:10, 27.03.2024 - Bucovina s-a unit cu Romania la 15 noiembrie 1918, la șase zile dupa incheierea Primului Razboi Mondial. Transilvania și celelalte provincii din Ardeal s-au unit cu Romania la 1 decembrie 1918, la mai bine de doua saptamani dupa incheierea Primului Razboi Mondial (11 noiembrie 1918). In acele momente,…

Flutur la finalul vizitei ambasadoarei SUA la Suceava: „Sunt convins ca Excelența Sa pleaca avand o imagine foarte buna despre județ și despre faptul ca la Suceava a gasit un model de stabilitate”

19:46, 15.03.2024 - Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la finalul vizitei de trei zile a ambasadorului SUA in Romania, Kathleen Kavalec, ca este convins de faptul ca Excelența Sa pleaca de aici cu o imagine foarte buna despre județul Suceava. Ambasadorul SUA in Romania și-a incheiat…

Ziua Limbii Elene, la Targoviște 

06:40, 19.02.2024 - Comunitatea Elena din Targoviște, afiliata Uniunii Elene din Romania, Consiliul Județean Dambovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domneasca” Targoviște, și Universitatea „Valahia” din Targoviște au marcat cea de-a șasea ediție a manifestarilor dedicate ZILEI LIMBII ELENE. Evenimentul s-a desfașurat…

Ziua Limbii Elene a fost sarbatorita la Targoviște 

08:26, 16.02.2024 - Ziua Limbii Elene a fost sarbatorita la Targoviște, Comunitatea Elena din Targoviște, afiliata Uniunii Elene din Romania, Consiliul Județean Dambovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domneasca” Targoviște, și Universitatea „Valahia” din Targoviște au marcat cea de-a șasea ediție a manifestarilor…

Putin: Razboiul putea fi oprit acum doi ani. Cine l-ar fi convins pe Zelenski sa continue lupta

03:00, 10.02.2024 - Razboi Rusia-Ucraina. Vladimir Putin sustine ca va ataca o tara membra NATO, doar daca ataca Rusia. Afirmatia vine in interviul istoric pe care l-a acordat jurnalistului american Tucker Carlson. Presedintele rus a mentionat de doua ori Romania, insa refuza sa comenteze pretentiile teritoriale pe care…

Unirea Principatelor Romane, la Muzeul din Lugoj: expozitie temporara, dubla lansare de carte si simpozion

18:51, 22.01.2024 - Muzeul de Istorie, Etnografie și Arta Plastica Lugoj va marca implinirea a 165  de ani de la Unirea Principatelor Romane printr-o expozitie temporara, o dubla lansare de carte si un simpozion. Evenimentul, moderat de Daciana Vuia – directorul instituției, se va desfașura marți, 23 ianuarie…


Ce parere ai despre aceasta stire?