Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cernobîlul încă arde. Peste 1.000 de pompieri se luptă cu incendiul din pădurea de lângă centrala nucleară

Publicat:

Peste 1.000 de pompieri lucrau duminica in zona de excludere contaminata de la Cernobal, facand eforturi de aproape de peste trei saptamani pentru a stinge incendiile de padure in regiune, in contextul implinirii a 34 de ani de la catastrofa nucleara din 1986, potrivit dpa.

Autoritatile au atribuit incendiile, care afecteaza zona nelocuita de langa Cernobal si din alte parti ale Ucrainei de mai multe saptamani, vanturilor puternice si conditiilor anormale de seceta, dupa o iarna lipsita de caderi semnificative de zapada, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Toți parinții trebuie sa…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pericol de accident nuclear la cea mai mare centrala din Ucraina, la distanța relativ mica de granița Romaniei

09:35, 16.04.2024 - Centrala nucleara din sudul Ucrainei, ocupata din martie 2022 de Rusia, a suferit o serie de atacuri cu drone incepand cu 7 aprilie, Moscova si Kievul invinuindu-se reciproc, scrie AFP, citata de Agerpres."Aceste atacuri necugetate", primele din noiembrie 2022 care vizeaza direct cea mai mare centrala…

Situația de la centrala nucleara de la Zaporojie ingrijoreaza ONU - Reuniune de urgența a Cosiliului guvernatorilor

08:01, 10.04.2024 - Consiliul guvernatorilor organismului de supraveghere nucleara al ONU va organiza, joi, o reuniune de urgenta, la cererea Ucrainei si a Rusiei, pentru a discuta despre atacurile asupra centralei nucleare Zaporojie, dupa ce acuzatii reciproce de atacuri cu drone, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Aproape 200 de pompieri lupta de 4 zile sa stinga incendiul de la Tg. Ocna. Printre ei, și Alexandra

18:05, 05.04.2024 - De patru zile, circa 200 de pompieri bacauani lupta cu flacarile și tot atatea zile ei fac neincetat dovada efortului supraomenesc pe care il depun, pentru a proteja comunitatea afectata de incendiul care a izbucnit la fondul forestier din localitatea Targu Ocna. Printre ei, se afla și Alexandra Maria,…

Cutremur puternic in Japonia, langa Fukushima! Deversarea in mare a apei de la centrala nucleara a fost suspendata

08:45, 15.03.2024 - Cutremur puternic in nord-estul Japoniei. Operatorul centralei nucleare avariate Fukushima Daiichi a anuntat ca si-a suspendat "ca masura de precautie" procesul de deversare a apei tratate, din centrala in mare, dupa seism.

Voluntari ruși care lupta de partea Ucrainei le cer civililor din doua orașe rusești de langa frontiera sa evacueze „imediat”

15:16, 13.03.2024 - Voluntari rusi care lupta pentru Ucraina au anuntat, miercuri, atacuri impotriva a doua mari orase rusesti situate in apropiere de granita cu Ucraina si i-au indemnat pe civili sa paraseasca aceste zone.

Mai multe unitați de voluntari rusi care lupta pentru Ucraina au atacat teritorii rusești de langa granița

14:46, 12.03.2024 - Voluntari rusi care lupta de partea Ucrainei au afirmat marti ca au atacat un sat din Rusia, situat in apropiere de frontiera, in timp ce Moscova sustine ca acestia au fost respinsi inainte sa paraseasca teritoriul ucrainean.

Un rus angajat la o centrala nucleara din Turcia, arestat intr-o ancheta legata de Statul Islamic

17:15, 13.02.2024 - Un rus care lucra la o centrala nucleara din Turcia a fost arestat in cadrul unei anchete care viza organizația terorista Statul Islamic. Autoritațile turce nu au oferit detalii despre barbat, conform mediafax. Unitatea antiterorism din Turcia care investigheaza Statul Islamic a reținut un cetațean…

Dezastru langa Vulcanii Noroioși: 200 de hectare de teren parjolite de un imens incendiu. Piromanul, cautat de Poliție VIDEO

12:00, 08.02.2024 - Incendiul devastator care a parjolit peste 200 de hectare de vegetație uscata in apropiere de Vulcanii Noroioși a fost provocat. Autoritațile nu au identificat deocamdata persoana responsabila. Va fi aspru sancționata, in cazul in care va fi identificata.


Ce parere ai despre aceasta stire?