Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii români caută soluții pentru producerea în țară a kit-urilor de testare Covid-19

Publicat:

Un proiect in acest sens a fost selectat pentru finanțare in cadrul competiției Soluții 2020, vizand dezvoltarea unei metode fiabile și rapide pentru detectarea precocea noului coronavirus.   Specialiștii romani se numara printre miile de cercetatori din intreaga lume, angrenați in aceasta perioada in studii ce vizeaza gasirea unor soluții eficiente de a ține sub […]

Citeste articolul mai departe pe sanatateabuzoiana.ro…  

Sursa articol: sanatateabuzoiana.ro


Stiri pe aceeasi tema

Daca ai aceasta grupa de sange, ești ținta aproape sigura pentru capușe

15:05, 05.04.2024 - Doar 20% dintre capuse sunt infectate, iar procentul celor care transmis boala Lyme este de pana la 3%. Chiar daca procentul este mic, asta nu inseamna ca nu trebuie sa luam masuri, pentru ca riscul exista.Cercetatorii cehi au descoperit ca exista o grupa sanguina predispusa la mușcaturile de capușe…

Raport final. Ce spun experții la un an dupa cutremurele din Gorj, care i-au speriat pe romani: care au fost cauzele

14:25, 31.03.2024 - Specialiștii in fizica pamantului au facut o vizita la Gorj pentru a stabili noi locații pentru amplasarea a inca doua stații seismice in județ. Totul in urma cutremurelor de anul trecut care au i-au speriat pe romani."Prezenta noastra aici este ca dupa acel cutremur am mai cumparat cateva echipamente…

Obstacolul major care blocheaza construcția de autostrazi in Romania. Autoritațile s-au reunit la Parlament pentru a cauta soluții

11:35, 20.03.2024 - Un obstacol major risca sa blocheze construcția de autostrazi in Romania și sa duca la pierderea banilor din PNRR. Deja, obiectivele majore de infrastructura au fost blocate sau intarziate din motive precum traseele urșilor sau locațiile cu importanța arheologica de pe traseu. Insa acestea nu sunt singurele…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Fonduri de 4 miliarde de euro, disponibile pentru cercetatorii romani

22:10, 07.03.2024 - Ministrul Cercetarii, Inovarii și Digitalizarii (MCID), Bogdan Ivan, a declarat ca cercetatorii romani și universitațile pot solicita finanțare prin componenta Widening din progamul-cadru Horizon Europe, care are un buget alocat de 4 miliarde de euro. Declarațiile au fost facute in cadrul evenimentului…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…

Trucurile ingenioase ale romanilor ca sa cumpere mai ieftin. „Aici economisesc 50%”

17:05, 22.02.2024 - In contextul creșterii continue a prețurilor, oamenii se vad nevoiți sa gaseasca soluții pentru a le face fața, iar unii dintre aceștia reușesc sa descopere modalitați ingenioase de a se descurca. Pe platformele online, tot mai multe grupuri sunt create pentru a facilita discuții și schimbul de idei…

Intarzierile privind limitele de poluare a aerului in UE vor duce la sute de mii de decese premature și vor mari decalajul dintre est și vest, spun experții

17:20, 02.02.2024 - Cercetatorii in domeniul respirator avertizeaza ca lipsa de acțiune in privința reducerii poluarii aerului in Uniunea Europeana va „mari inegalitatea” dintre Europa de Est și Europa de Vest, relateaza The Guardian.Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) a stabilit direcții privind numarul de particule…


Ce parere ai despre aceasta stire?