Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii încearcă să prezică apariţia „furtunii de citokine”, care îi pune în pericol pe unii pacienţi cu COVID-19. Studiu

Publicat:

O parte dintre pacienții care dezvolta forme grave de COVID-19 se confrunta cu aparitia unei inflamatii periculoase si sistemice, declansate de un raspuns imunitar hiperactiv, care poarta denumirea „furtuna de citokine”. Un nou studiu realizat de din Philadelphia a identificat cativa markeri chimici, usor de masurat cu ajutorul testelor sangvine standard, care ar putea fi de ajutor in identificarea pacientilor care vor dezvolta acest raspuns periculos pentru sanatatea lor, noteaza DPA, preluata de Agerpres.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Lumea nu este pregatita pentru urmatorul șoc „made in China”. Cele trei industrii noi cu care Xi vrea sa invadeze piețele din UE și SUA

07:05, 07.04.2024 - Economia Chinei trece printr-o tranziție greoaie, pe masura ce Beijingul incearca sa depașeasca perioada de criza provocata de pandemia de Covid-19 și datoriile uriașe din domeniul imobiliar, potrivit Business Insider. China investește acum masiv in ceea ce liderul Xi Jinping numește cele „trei industrii…

Ai avut Covid și crezi ca ai scapat? Cercetatorii au facut o descoperire șocanta

19:40, 15.03.2024 - Doua studii recente ofera informații noi despre modul in care virusul SARS-CoV-2 interacționeaza cu organismul nostru. Un studiu american a identificat virusul in sangele pacienților și la 14 luni dupa infectare, relateaza Mediafax. O singura contaminare este suficienta, iar virusul care provoaca…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Lupii de la Cernobil dezvolta gene rezistente la cancer in urma expunerii la radiații

12:35, 11.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Princeton exploreaza mutațiile genetice și modificarile imunitare ale lupilor din zona de excludere a Cernobilului pentru a descoperi posibile soluții in lupta impotriva cancerului la oameni. In urma dezastrului nuclear de la Cernobil din 1986, cercetatorii de la Universitatea…

Studiu: Lupii mutanți din Cernobil par sa fi dezvoltat o rezistența la cancer. Cum ajuta descoperirea lupta impotriva maladiei secolului

15:46, 10.02.2024 - Lupii mutanti care umbla pe strazile pustii din Cernobil par sa fi dezvoltat rezistenta la cancer - ceea ce creste sperantele ca oamenii de stiinta vor descoperi in cele din urma cum pot sa lupte impotriva acestei boli la oameni, relateaza SkyNews, potrivit News.ro.In urma exploziei reactorului nuclear…

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…

Efectul stresului financiar asupra sanatații, mai dezastruos decat doliul sau un presiunea unui handicap

05:35, 04.02.2024 - Efectele stresului financiar asupra sanatații unei persoane depașesc limitele simplei bunastari mentale, conform unui nou studiu realizat de cercetatorii de la University College London (UCL) și Kings College din Marea Britanie, informeaza ucl.ac.uk.Acest studiu, care s-a concentrat pe adulții in…


Ce parere ai despre aceasta stire?