Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetatorii de la MIT incearca sa creeze masca incalzita care poate inactiva coronavirusurile

Publicat:

Mastile de protectie filtreaza cu eficienta virusurile precum SARS-CoV-2, reducand astfel riscul de infectie. Insa, o echipa de cercetatori de la MIT spera sa le imbunatateasca si sa creeze mastile capabile sa inactiveze virusurile, cu ajutorul caldurii.

Oamenii de stiinta intentioneaza sa produca masti care sa aiba in compozitie o plasa incalzita din cupru.

Prin acest tip de masca, in timpul inspirului si expirului aerul este filtrat prin plasa incalzita si astfel orice particule virale din aer sau din respiratia purtatorului mastii sunt incetinite si inactivate.

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Ar fi o premiera”. Oamenii de știința vor sa creeze o eclipsa artificiala de Soare. Ce este misiunea „Proba-3”

19:00, 15.04.2024 - Agenția Spațiala Europeana (ESA) vrea sa lanseze doi sateliți in spațiu pentru a crea o eclipsa artificiala de Soare. Oamenii de știința vor sa studieze coroana Soarelui, pentru a putea prezice mai bine diverse fenomene, cum ar fi furtunile solare, transmite euronews.com.

Operațiile bariatrice imbunatațesc sanatatea inimii și scad tensiunea

00:16, 20.03.2024 - Chirurgia bariatrica poate imbunatați considerabil starea cardiometabolica, in special in randul persoanelor mai tinere, a femeilor, sau a celor fara comorbiditați, conform unui nou studiu publicat in Journal of the Endocrine Society din SUA, prelua de Hotnews. In cadrul studiului, echipa de cercetatori…

Dismorfia Snapchat: Oamenii au ajuns sa iși faca operații estetice pentru a arata ca in fotografiile filtrate

15:35, 17.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Boston au descoperit o legatura intre utilizarea social media și procedurile cosmetice. Ca urmare a „culturii selfie”, utilizatorii dezvolta „dismorfia Snapchat” și cauta proceduri pentru a arata ca in imaginile filtrate cu ei inșiși, potrivit unui nou studiu.

A fost gasita o modalitate ieftina de a extrage aur din "deșeuri"

04:15, 07.03.2024 - Extragerea metalelor prețioase din deșeuri ar putea fi profitabila cu ajutorul unei noi metode, spun inginerii. Cercetatorii de la Școala Tehnica Superioara din Elveția (ETH Zurich) au folosit un burete fibrilar proteic pentru a extrage aur de inalta puritate din placi de baza vechi. Se estimeaza ca…

Cercetatorii au documentat cea mai lunga calatorie a unui lup pe teritoriul Europei, din Germania in Catalonia

15:20, 20.02.2024 - Oamenii de stiinta au localizat excremente ale unui lup cenusiu nascut in Germania, care a traversat trei tari pentru a ajunge in nord-estul Spaniei, efectuand astfel cea mai lunga calatorie documentata vreodata a unui exemplar din aceasta specie, a precizat luni Universitatea Autonoma din Barcelona…

Cercetatorii sud-coreeni au dezvoltat un aliment care combina orez si celule de carne de vita

08:05, 19.02.2024 - Oamenii de stiinta din Coreea de Sud au dezvoltat un nou tip de aliment hibrid sustenabil, care combina orez si celule de carne de vita, despre care cred ca ar putea contribui la rezolvarea crizelor alimentare si care ar putea marca un progres in combaterea schimbarilor climatice, informeaza AFP.

Banii nu aduc fericirea. Cercetatorii contrazic ideea ca numai oamenii din țari bogate pot fi fericiți

11:00, 09.02.2024 - Nu doar oamenii care traiesc in societați bogate pot fi fericiți. Multe persoane cu venituri mici, din societați sarace din intreaga lume, sunt fericiți cu viața lor, cel puțin așa sugereaza un nou studiu.

STUDIU Oamenii inca sunt mai ieftini decat inteligenta artificiala in majoritatea locurilor de munca

20:06, 22.01.2024 - Inteligenta artificiala (AI) nu poate inlocui chiar acum majoritatea lucratorilor din punct de vedere al raportului cost/eficienta, se arata intr-un studiu amplu realizat de MIT (Massachusetts Institute of Technology), care cauta sa raspunda temerilor privind inlocuirea oamenilor cu AI in unele industrii,…


Ce parere ai despre aceasta stire?