Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii belgieni au descoperit o metodă de stopare a evoluției unei forme rare, dar agresive de limfom

Publicat:

Cercetatorii belgieni de la KU Leuven, UZ Leuven și voor Biotechnologie (VIB) au descoperit un nou mod de a impiedica progresia unei forme rare, dar foarte agresive de limfom, stopand cooperarea intre doua gene, a anunțat universitatea marți. Rezultatele cercetarii au fost publicate in revista științifica Blood, transmit 7sur7 și Belga. Este vorba de limfomul T periferic, sau PTLC, un tip foarte rar – aproximativ zece cazuri anual in Belgia – dar extrem de agresiv: la 75% din pacienți se inregistreaza o recadere dupa chimioterapie și șansele de supraviețuire dupa cinci ani sunt…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Risc crescut de tumori intracraniene asociat cu trei contraceptive

00:10, 30.03.2024 - Cercetatorii francezi au observat un risc crescut de meningiom – tumoare a membranelor  protectoare ale creierului – legat de utilizarea a trei medicamente cu proprietați contraceptive.  Este concluzia unui studiu realizat de GIS Epi-Phare , publicat in British Medical Journal (BMJ), care indica un…

Ce datorie are fiecare roman ca urmare a imprumuturilor facute de Guvern

18:11, 19.03.2024 - In perioada 2022-2023, datoria externa bruta Romaniei a crescut cu 17%, adica cu suma de 25 de miliarde de euro. Acest lucru inseamna ca la inceputul anului 2023 fiecare roman in viata avea o datorie facuta de stat in contul sau de 8.815 euro.Datele guvernamentale oficiale arata ca pe parcursul anului…

Noi studii despre renunțarea la fumat. Ce au descoperit cercetatorii, și cum decurge de fapt revenirea la normal a organismului

08:55, 18.02.2024 - Atunci cand oamenii renunta la fumat, organismul nu revine imediat la normal. Doua studii recente arata efectele de durata ale fumatului asupra sanatatii noastre. Imunitatea, in special, pare sa fie chiar mai afectata decat se credea pana acum, informeaza AFP.

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

O noua terapie contra cancerelor pancreasului și colonului

19:35, 14.02.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din Anvers a pus la punct o noua terapie celulara, care distruge mecanismul de aparare a tumorilor, a anunțat universitatea intr-un comunicat. Noua terapie ar putea constitui un progres important in lupta contra cancerelor pancreasului și al colonului, transmite…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…

SUA: Un bebeluș din zece este victima expunerii la ftalați

16:00, 08.02.2024 - In SUA, un bebeluș din zece, nascut prematur, este asociat cu expunerea femeii insarcinate la ftalați, potrivit unui recent studiu american, transmite RFI. Ftalații sunt compuși chimici extrem de raspandiți, in special in plastice. Cercetatorii subliniaza ca din cauza acestui fenomen, costurile medicale…

Programul ,,Ilfov, prin ochii tai” a continuat in Ciolpani și Afumați

17:55, 02.02.2024 - 597 de ochelari cu dioptrii au fost oferiți gratuit in prima saptamana a campaniei ”Ilfov, prin ochii tai”, in localitațile Ciolpani și Afumați. In cadrul programului ,,Ilfov, prin ochii tai”, desfașurat in perioada 29.01.2024 – 02.02.2024, locuitorii din Ilfov au avut oportunitatea de a beneficia de…


Ce parere ai despre aceasta stire?