Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii australieni vor testa recunoaşterea facială a exemplarelor de koala

Publicat:

Cercetatorii australieni vor testa un dispozitiv de recunoastere faciala a exemplarelor de koala cu scopul de a cunoaste si de a proteja mai bine aceasta specie, au anuntat joi reprezentantii , citati de AFP.

Oamenii de stiinta de la doresc sa utilizeze inteligenta artificiala pentru a recunoaste fiecare exemplar de koala care foloseste, in statul australian Queensland, pasaje special amenajate pentru a facilita deplasarea animalelor salbatice, potrivit agerpres.ro.

Pasaje subterane si poduri au fost construite in zona soselelor intens…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

O noua descoperire confirma tot mai mult existența unei creaturi misterioase

06:05, 18.04.2024 - Cercetatorii au facut o descoperire senzaționala, generand controverse ample. Este vorba despre o creatura misterioasa care ar fi trait acum aproximativ 202 milioane de ani, pe vremea dinozaurilor.Oamenii de știința au identificat o ființa cu totul neobișnuita.

Oamenii care venereaza celebritați sunt mai puțin dotați intelectual, arata un studiu

10:05, 15.04.2024 - Publicata in revista BMC Psychology, acest studiu releva ca, deși venerarea celebritaților pare sa fie asociata cu capacitați intelectuale mai slabe, ramane inca neclar daca aceasta fascinație pentru personalitați celebre reprezinta o cauza sau o consecința a acestor abilitați cognitive reduse. Este…

Australia se va confrunta curand cu mega-secete, fenomene care pot dura pana la 20 de ani, susține un studiu

15:01, 02.04.2024 - Secete severe și mai lungi ar putea aparea in Australia in curand, exacebate și de schimbarile climatice, au avertizat, intr-un studiu, cercetatorii de la Australian National University (ANU), informeaza Xinhua, citata de Agerpres.Oamenii de știința au folosit pentru realizarea noului studiu mai multe…

Cercetatorii au descoperit cel mai rau moment al zilei. La ce ora au oamenii cea mai proasta dispoziție

11:55, 15.03.2024 - Datele unui nou studiu au dezvaluit care este cel mai bun și cel mai rau moment din zi, pentru starea oamenilor.Cercetatorii au descoperit astfel, ca ora 5 dimineața este evidențiata ca fiind momentul in care majoritatea oamenilor par sa aiba cea mai proasta dispoziție. Practic, ora 5 dimineața este…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

De ce te trezești greu dimineața

12:45, 06.03.2024 - Sa dormim este foarte important, iar felul in care o facem și durata somnului ne pot ajuta sa obținem odihna de care avem nevoie, sa fim sanatoși și sa avem o stare de spirit excelenta. Cu toate acestea, multe persoane nu acorda o atenție deosebita somnului așa cum ar fi normal, iar din aceasta cauza…

IN SFARSIT…Cercetatorii au gasit celula care iși amintește alergiile

11:00, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea McMaster din Canada și de la ALK-Abello A/S din Danemarca au facut o descoperire revoluționara in domeniul alergiilor. Aceștia au identificat un tip specific de celula imunitara numita „celula B de tip 2 de memorie” (MBC2), care joaca un rol cheie in memoria alergiilor.…

Studiu: Lupii mutanți din Cernobil par sa fi dezvoltat o rezistența la cancer. Cum ajuta descoperirea lupta impotriva maladiei secolului

15:46, 10.02.2024 - Lupii mutanti care umbla pe strazile pustii din Cernobil par sa fi dezvoltat rezistenta la cancer - ceea ce creste sperantele ca oamenii de stiinta vor descoperi in cele din urma cum pot sa lupte impotriva acestei boli la oameni, relateaza SkyNews, potrivit News.ro.In urma exploziei reactorului nuclear…


Ce parere ai despre aceasta stire?