Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au folosit grafen, unul dintre cele mai subțiri materiale cunoscute, pentru a depista coronavirusul SARS-CoV-2

Publicat:

Cercetatorii de la Universitatea Chicago din Illinois (UIC) au folosit grafen, unul dintre cele mai rezistente și subțiri materiale cunoscute, pentru a depista cu succes coronavirusul în experimente de laborator, relateaza Phys.org.

Oamenii de știința afirma ca descoperirea ar putea fi un pas major înainte în ceea ce privește detectarea SARS-CoV-2, având potențiale aplicații în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 și a noilor variante aparute.

Aceștia au combinat fâșii de grafen, de 1.000 de ori mai subțiri decât un timbru, cu un anticorp…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

UN NOU SONDAJ DEZVALUIE DIVIZIUNILE DIN RANDUL SUSȚINATORILOR PARTIDELOR EUROSCEPTICE INAINTE DE ALEGERILE EUROPARLAMENTARE, PROEUROPENII RISCAND „SINUCIDEREA” POLITICA DACA VOR IMITA EXTREMA DREAPTA IN CEEA CE PRIVEȘTE MIGRAȚIA SAU DACA VOR FACE CAMPANIE

13:35, 21.03.2024 - •  Deși mulți prezic un rezultat antieuropean la alegerile europarlamentare din acest an, un nou raport al ECFR care cuprinde date sociologice din 12 state membre ale UE pune sub semnul intrebarii semnificația acestui lucru pentru UE. •  Raportul arata ca susținatorii partidelor de extrema dreapta sunt…

Cel mai complet studiu privind efectele pandemiei COVID. Speranța de viața a scazut DRAMATIC

00:10, 14.03.2024 - Pandemia \"\"a avut un impact mai profund decat orice alt eveniment observat intr-o jumatate de secol, inclusiv razboaie și dezastre naturale\"\", sustine co-autorul Austin E. Schumacher de la Institutul pentru Valori și Evaluare a Sanatații (IHME) de la Universitatea din Washington, Statele Unite,…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

Un german a fost vaccinat de 217 ori contra Covid-19, iar cercetatorii sunt pasionati de cazul lui

19:40, 07.03.2024 - Oamenii de stiinta de la Universitatile Friedrich-Alexander din Erlangen-Nurnberg si Erlangen au publicat un studiu in „The Lancet Infectious Diseases”. Este vorba despre cazul exceptional al unui german de 62 de ani care a primit 217 doze de vaccinuri Arn-messenger impotriva Covid-19, ceea ce ar putea…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

16:35, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Oamenii de știința au identificat o noua mutație care declanșeaza o boala nemiloasa

04:05, 08.02.2024 - Sistemul imunitar uman este un mecanism de aparare incredibil, dar uneori se poate intoarce impotriva noastra. In cazul afecțiunilor autoimune, cum ar fi lupusul, sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului.Cercetatorii au lucrat pentru a ințelege de ce se intampla acest lucru, iar…

Legatura intre schimbarile climatice și epidemiile de ciuma din Imperiul Roman

02:20, 02.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Science Advances evidențiaza legatura dintre schimbarile climatice și epidemiile de ciuma care au afectat Imperiul Roman intre anii 200 i.Hr. și 600 d.Hr. Oamenii de știința care au studiat climatul Italiei romane au descoperit ca perioadele reci și secetoase au fost…


Ce parere ai despre aceasta stire?