Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au descoperit modul în care creierul conectează amintirile

Publicat:

Creierul uman rareori inregistreaza o amintire singulara, in schimb, acesta conecteaza amintirile in grupuri; de aceea, atunci cand ne amintim un lucru, ne vom aminti si altele, in functie de momentul in care au avut loc intamplarile. Insa pe masura ce imbatranim, creierul isi pierde abilitatea de a conecta amintirile care au legatura una cu cealalta, scrie . Acum, cercetatorii de la UCLA au descoperit un mecanism molecular cheie din spatele legaturilor dintre amintiri. Ei au identificat, de asemenea, o modalitate de a restabili aceasta functie a creierului la soarecii de varsta mijlocie…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Gaz radioactiv descoperit in 25% din școlile și gradinițele din Romania

12:01, 22.04.2024 - Alerta in mai multe școli și gradinițe din Romania din cauza unui gaz radioactiv. Acesta a fost descoperit intr-un sfert din unitațile de invațamant din țara. Cercetatorii de la facultatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca avertizeaza ca elevii sunt expuși riscului crescut de a face cancer pulmonar. Radonul,…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

AstraZeneca va cumpara compania Fusion Pharmaceuticals

09:55, 20.03.2024 - AstraZeneca a anuntat, marti, ca va cumpara compania biofarmaceutica Fusion Pharmaceuticals, pentru aproximativ 2 miliarde de dolari in numerar, deoarece producatorul de medicamente anglo-suedez pariaza pe tratamentele de ultima generatie pentru cancer, transmite CNBC, conform News.ro. Acordul este…

Substanța cancerigena in tratamente pentru acnee

16:15, 06.03.2024 - Niveluri ridicate de benzen, o substanta chimica cancerigena, au fost detectate in unele tratamente pentru acnee ale unor marci precum Clinique de la Estee Lauder si Up & Up de la Target, a anuntat miercuri laboratorul american independent Valisure, transmite Reuters. Laboratorul cu sediul in New Haven,…

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Specialiștii elvețieni au creat un robot care se poate deplasa prin artere pentru a trata pacientii cu AVC

11:35, 17.02.2024 - O echipa de specialisti de la Laboratorul de robotica al ETH Zurich, in colaborare cu mai multe spitale din Elvetia, a creat un robot actionat magnetic care ar putea fi folosit pentru a trata persoanele care sufera un accident vascular cerebral (AVC), informeaza News.ro. In cazul accidentelor vasculare…

Studiu: Lupii mutanți din Cernobil par sa fi dezvoltat o rezistența la cancer. Cum ajuta descoperirea lupta impotriva maladiei secolului

15:46, 10.02.2024 - Lupii mutanti care umbla pe strazile pustii din Cernobil par sa fi dezvoltat rezistenta la cancer - ceea ce creste sperantele ca oamenii de stiinta vor descoperi in cele din urma cum pot sa lupte impotriva acestei boli la oameni, relateaza SkyNews, potrivit News.ro.In urma exploziei reactorului nuclear…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?