Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au descoperit cum ne îmbolnăvim de Covid-19. Descoperirea ZONEI VULNERABILE va ajuta la găsirea unui tratament eficient

Publicat:

Oamenii de stiinta au descoperit ca doua tipuri de celule prezentau niveluri ridicate ale proteinelor de intrare pe care le foloseste COVID-19 pentru a patrunde in corpul uman, relateaza Agerpres.

Potrivit specialistilor, identificarea acestor celule ar putea explica rata mare de transmitere a acestui virus.

In plus, cercetarea a demonstrat ca celule din ochi si din unele organe contin, de asemenea, proteine de patrundere virala.

Cele doua celule au fost descoperite pentru ca prezentau niveluri foarte ridicate ale proteinelor de intrare pe care le folosește de obicei Covid-19…

Citeste articolul mai departe pe romaniatv.net…  

Sursa articol: romaniatv.net


Stiri pe aceeasi tema

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

"Un test de sange revolutionar ar putea detecta tuberculoza inainte ca simptomele sa apara

16:15, 24.03.2024 - Cea mai mortala boala infectioasa din lume, tuberculoza (TBC sau TB), ucide peste un milion de oameni in fiecare an. Oamenii de stiinta spun ca sunt aproape de a dezvolta un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc boala fara sa stie. Tuberculoza ramane un subiect…

Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani, descoperit in Iran

13:50, 14.03.2024 - Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani a fost descoperit in Iran și este cel mai vechi gasit vreodata, potrivit Yahoo News .Ceea ce oamenii de știința cred ca este un ruj din Epoca Bronzului, cu o culoare roșu intens a fost descoperit in Iran. Se sugereaza ca iranienii antici ar fi putut sa iși roșeasca…

Printre efectele pe termen lung ale Covid: scaderea IQ-ului. Descoperirea surprinzatoare a cercetatorilor

07:01, 29.02.2024 -  Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19 poate avea un impact asupra abilitatilor cognitive si de memorie care dureaza un an sau mai mult dupa infectie. Persoanele cu simptome nerezolvate care au persistat mai mult de 12 saptamani au avut deficiente…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…

Oamenii de știința au identificat o noua mutație care declanșeaza o boala nemiloasa

04:05, 08.02.2024 - Sistemul imunitar uman este un mecanism de aparare incredibil, dar uneori se poate intoarce impotriva noastra. In cazul afecțiunilor autoimune, cum ar fi lupusul, sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului.Cercetatorii au lucrat pentru a ințelege de ce se intampla acest lucru, iar…

Cercetatorii au descoperit ca plantele „vorbesc” și au dezvaluit și modul inedit prin care o fac: „Se avertizeaza reciproc”

23:55, 04.02.2024 - Oamenii de știința din Japonia au descoperit ca plantele comunica intre ele și au explicat și cum se intampla acest lucru. Ei cred ca ele se avertizeaza reciproc atunci cand simt ca exista un pericol in apropiere, transmite Insider.


Ce parere ai despre aceasta stire?