Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetările arheologice la situl Zoltan-Nisipărie au fost reluate

Publicat:

Echipa de arheologi și cercetatori de la Muzeul Național al Carpaților Rasariteni a reluat cercetarile arheologice la situl Zoltan-Nisiparie, care este unul dintre cele mai reprezentative situri din epoca bronzului din Transilvania, in special privind faza tarzie a epocii bronzului timpurii, epoca bronzului mijlociu și cultura Noua. Localizat pe unul dintre platourile ce compun terasa […] arheologice la situl Zoltan-Nisiparie au fost reluate apare prima data in Mesagerul de Covasna .

Citeste articolul mai departe pe mesageruldecovasna.ro…  

Sursa articol: mesageruldecovasna.ro


Stiri pe aceeasi tema

Omenirea a intrat in epoca razboaielor

08:00, 15.04.2024 -      Dupa o perioada de pace relativ lunga de la sfarșitul celui de-al doilea Razboi Mondial, odata cu anexarea Crimeei de catre Rusia, in 2014, și apoi invadarea Ucrainei, in 2022, s-a creat un precedent, caci prin gestul sau președintele rus Vladimir Putin a dovedit ca „se poate” sa ataci și sa invadezi…

REVOLUTIA DE LA 1848-1849: Primele tratative dintre conducatorii Revolutiei romane si reprezentantii guvernului revolutionar ungar

16:35, 10.04.2024 - Declansarea campaniei generalului maghiar Iosif Bem in Transilvania (la 13/25 dec. 1848 a intrat in Cluj; ian.-mart.1849 a ocupat aproape intregul teritoriu al Transilvaniei) la dispozitia guvernului din Pesta a dus la infrangerea trupelor imperiale, constranse, in parte, sa se refugieze in Tara Romaneasca.…

LECȚIA DE ISTORIE prezentata de profesorul Viorel Guțu – 28 februarie: Execuția lui Horea și Cloșca

16:15, 28.02.2024 - La data de 28 februarie 1785, Horea și Cloșca, conducatorii rascoalei țaranești din Transilvania din anul 1784, au fost executați prin tragere pe roata la Alba Iulia. Cel de-al treilea conducator al marii revolte țaranești și anume Crișan, știind ce avea sa urmeze și nedorind sa fie batjocorit, se spanzurase…

Vernisajul expoziției „Zestrea minerala a Romaniei” la Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc

07:30, 20.02.2024 - Muzeul Național al Carpaților Rasariteni și Muzeul de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare, alaturi de colaboratori, anunța deschiderea expoziției „Zestrea minerala a Romaniei” la Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc, aceasta fiind a 15-a locație pe harta expoziției.Vernisajul…

Lansarea unui nou produs digital la Muzeul Național al Carpaților Rasariteni:  Turul virtual al expoziției ,,Așezarea preistorica Pauleni-Ciuc, Dambul Cetații”

14:05, 31.01.2024 - Muzeul Național al Carpaților Rasariteni a lansat turul virtual al expoziției ,,Așezarea preistorica Pauleni-Ciuc, Dambul Cetații”, de la sediul central din Sfantu Gheorghe, ce valorifica cercetarile și descoperirile din situl arheologic aflat in comuna Pauleni-Ciuc, din apropierea municipiului Miercurea-Ciuc.…

Program prelungit la partia de schi din Sugas Bai, pe 24 ianuarie

09:40, 23.01.2024 - Partia mica de schi din statiunea Sugas Bai, aflata la circa 10 kilometri de municipiul Sfantu Gheorghe, va avea program prelungit in data de 24 ianuarie, au anuntat, luni, autoritatile locale. „Vesti bune pentru cei care iubesc sa schieze sau sa se dea cu placa. Miercuri, 24 ianuarie, partia de la…

Doar 41 de locuri de munca sunt in evidența AJOFM Covasna!

06:10, 19.01.2024 - Agenția Județeana pentru Ocuparea Forței de Munca  (AJOFM) Covasna a anunțat ca la data de 17 ianuarie  a.c. avea in evidența un numar de 41 locuri de munca vacante in localitațile Sf. Gheorghe, Covasna și Chichiș  (conform tabel atașat),  pe care le pune la dispoziția persoanelor care sunt in cautarea…

Pedagogie muzeala – Lectie de arheologie la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Sfantu Gheorghe

06:55, 18.01.2024 - Muzeul National al Carpatilor Rasariteni din Sfantu Gheorghe organizeaza, vineri, o lectie deschisa de arheologie la Colegiul National „Mihai Viteazul” din municipiu, in cadrul careia va fi prezentata povestea unui monument funerar preistoric: tumulul din Epoca Bronzului de la Susani. Prelegerea va…


Ce parere ai despre aceasta stire?