Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

#CentenarulMariiUniri Iaşi: România răspunde mai timid mişcării unioniste din Basarabia, spune prof.Petronel Zaharia

Publicat:

, decanul Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii ' din Iasi, a afirmat joi, la o conferinta despre Unirea din 1918, ca in prezent ia amploare miscarea unionista din , unde "din sat in sat se doreste unirea cu Romania'', care raspunde "mai timid" si "uneori mai apasat" declaratiilor de unire venite de peste Prut. "Multa lume spune astazi de miscarea din Basarabia. Din sat in sat se doreste unirea cu Romania. Romania raspunde mai timid, uneori raspunde mai apasat, declaratiei de unire, declaratii de raspuns vizitei…

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fostul președinte moldovean Igor Dodon, dupa ce Marcel Ciolacu a declarat ca susține unirea cu Basarabia: „Suntem prieteni și frați, dar nu sariți gardul, ca nu e frumos”

15:15, 04.04.2024 - Dreptul demnitarilor romani de a-si dori unirea se termina „acolo unde incep drepturile moldovenilor", a notat, joi, 4 aprilie, fostul presedinte prorus al Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon (49 de ani(), intr-un comentariu pe Facebook, dupa ce premierul roman Marcel Ciolacu a declarat ca susține…

Lectia de istorie. Cum s-a unit Basarabia cu Romania

15:10, 27.03.2024 - Bucovina s-a unit cu Romania la 15 noiembrie 1918, la șase zile dupa incheierea Primului Razboi Mondial. Transilvania și celelalte provincii din Ardeal s-au unit cu Romania la 1 decembrie 1918, la mai bine de doua saptamani dupa incheierea Primului Razboi Mondial (11 noiembrie 1918). In acele momente,…

A murit Nicolae Manolescu. Uniunea Scriitorilor: „Cultura romana sufera o grea, ireparabila pierdere”

09:55, 24.03.2024 - Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor , a murit sambata, a scris pe Facebook, Mircea Mihaeș, un apropiat al omului de cultura. Nicolae Manolescu avea 84 de ani și fusese internat la Spitalul Elias. „S-a stins din viața Nicolae Manolescu, cel mai important critic și istoric…

(sondaj) Peste 50% din moldoveni cred ca Mitropolia Basarabiei susține unirea cu Romania

19:25, 09.03.2024 - 43,2 % dintre moldoveni au raspuns ca sunt pentru ca biserica din Republica Moldova sa aparțina Mitropoliei Moldovei in timp ce 32,4% susțin ca parte a Mitropoliei Basarabiei. Sunt date ale unui sondaj socio-politic, realizat in luna februarie, 2024, de catre CBS Research, la comanda Institutului pentru…

„KITEJ-GRAD”. 300 de apariții – subiect al emisiunii Comunitați Etnice/Ruși Lipoveni din 6 MARTIE a.c., de pe undele Radio Iași, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

09:26, 05.03.2024 - In ediția de astazi a emisiunii noastre, stam de vorba cu domnul profesor universitar, doctor in filologie, Leonte Ivanov de la Catedra de Slavistica „Petru Caraman” a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Astazi, povestim despre „KITEJ-GRAD”, revista lunara de cultura…

(AUDIO) „Muzeul in continuare”, proiect transfrontalier Romania – Republica Moldova

14:20, 26.02.2024 - Un inedit proiect transfrontalier Romania – Republica Moldova va pune in valoare personalitatea marelui poet național, Mihai Eminescu. In principal, se dorește o extindere a Muzeului Eminescu de la Memorialul Ipotești in cadrul Universitații de Stat «Alecu Russo» din Balți. Cu detalii, Gina Poenaru:…

Regele celor doua Sicilii și Lecția de limba moarta, de Andrzej Kusniewicz, prezentate de regretatul prof. univ. dr. Nicolae Crețu – Luni, 19 februarie 2024, h 20:30, in emisiunea Viața Rromilor cu Dumitru ȘERBAN

07:11, 19.02.2024 - Astazi povestim despre imaginea țiganilor in literatura, subiect pe care-l prezentam cu regretatul profesor universitar, doctor in filologie, Nicolae Crețu de la Catedra de Limba și Literatura Romana a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Concret, in deschiderea…

PODCAST Jurnalism Iași – Cultura digitalizarii unui muzeu

09:06, 06.02.2024 - Fenomenul digitalizarii muzeelor prinde astazi din ce in ce mai multa amploare și se dovedește a fi de un real folos patrimoniului pe care il conserva pentru generațiile urmatoare. Tocmai de aceea, in episodul de podcast de astazi, am ales sa vorbim cu Victor Munteanu despre ce beneficii și dezavantaje…


Ce parere ai despre aceasta stire?