Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Centenar Trianon / Colapsul Ungariei după Primul Război Mondial

Publicat:

Instalat la 31 octombrie 1918, noul guvern de la Budapesta, condus de contele avea ca principal obiectiv pastrarea integritații teritoriale a Ungariei, in condițiile infrangerii Austro-Ungariei in și prabușirii . Singura șansa de supraviețuire a noului regim maghiar o reprezenta obținerea sprijinului puterilor occidentale invingatoare in razboi.

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Timișoara, in top 5 cele mai accesibile destinații europene. Ce preferințe au nemții și italienii

16:40, 10.03.2024 - Timișoara se claseaza in topul celor mai accesibile cinci destinații europene, alaturi de Tallinn, Estonia, Cracovia, Polonia, Budapesta, Ungaria și Tbilisi, potrivit unui studiu realizat de Accor.

Viktor Orban va merge zilele viitoare in SUA, ca sa se intalneasca cu Donald Trump

16:55, 29.02.2024 - Premierul ungar, Viktor Orban, va pleca in zilele urmatoare intr-o vizita in SUA, unde se va intalni cu aliatul sau, fostul presedinte republican Donald Trump, a transmis joi biroul de presa al guvernului de la Budapesta, potrivit agentiei EFE, citata de Agerpres.

Cine mai știe de actrița Maria Corda?

06:25, 25.02.2024 - Intreg mapamondul iși onoreaza personalitațile, iar actorii sunt aproape zeificați in unele locuri. Lor le sunt dedicate nume de mari bulevarde in metropolele lumii, Hollywood Walk of Fame recunoscuta la nivel internațional. In cinstirea lor sunt organizate masterclass-uri, dezbateri, intalniri. Singura…

Orban pune Ungaria pe „axa raului”. Dupa Rusia și China, Budapesta coopereaza și cu Iranul

11:45, 23.02.2024 - Ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto a vizitat Teheranul, joi, intalnindu-se cu omologul sau iranian, Hossein Amir-Abdollahian, și semnand acorduri comerciale in domeniile agricultura și industria alimentara.

Familie de romani invinge Wizz Air: 40.000 de Euro despagubiri dupa o cursa de coșmar

11:30, 15.02.2024 - Un avocat din Oradea, Mircea Ursuța, și familia sa au obținut o victorie importanta in instanța impotriva companiei de transport aerian Wizz Air, dupa o experiența dezamagitoare intr-o calatorie spre Spania in 2020. Instanța de la Judecatoria Alba Iulia a decis sa acorde familiei Ursuța despagubiri…

Putin a sugerat ca Romania și Ungaria ar putea revendica teritorii ucrainene: „Deși nu au dreptul sa faca acest lucru, este cel puțin de ințeles”

10:50, 09.02.2024 - Declarația a fost facuta in timpul lecției de istorie pe care Vladimir Putin i-a ținut-o lui Tucker Carlson, pentru a justifica pretențiile teritoriale ale Rusiei - așa cum apare in transcriptul interviului de pe site-ul Kremlinului. Despre dorința de a revendica aceste teritorii ucrainene au vorbit…

Ministru in Guvernul de la Budapesta: Este important ca UDMR sa aiba rezultate bune in alegeri si sa poata participa din nou la guvernare

12:55, 03.02.2024 - Ministrul ungar al constructiilor si transporturilor, Janos Lazar, a aratat intr-un interviu acordat la Cluj-Napoca, ca UDMR trebuie sa aiba rezultate bune la alegerile europene, locale si parlamentare din acest an, astfel incat, daca va fi cazul, sa poata participa din nou la guvernare.


Ce parere ai despre aceasta stire?