Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Celule stem care ar putea inversa simptomele bolii Parkinson

Publicat:

Mai mult de 10 milioane de oameni sufera de boala Parkinson, o boala neurodegenerativa progresiva, potrivit , noteaza (MNT). Iar acesta este un motiv suficient de important pentru a se gasi un tratament al acestei afectiuni neurodegenerative. Potrivit MNT, comunitatea stiintifica lucreaza fara oprire sa dezvolte metode mai eficiente de tratare si intelegere a bolii Parkinson. Intr-un studiu publicat in revista , cercetatorii dezvaluie ca au inversat simptomele motorii ale bolii Parkinson la sobolani prin implantarea de celule stem pluripotente…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Campus profesional regional la Galati, investitie de 22 de milioane de euro / Primarul Ionut Pucheanu si ministrul Ligia Deca au semnat contractul

18:55, 04.04.2024 - ”Este cel mai mare proiect educational, in valoare de peste 20 de milioane de euro, care se va realiza in Galati, cu fonduri PNRR. Am convingerea ca impreuna cu partenerii din acest consortiu vom reaseza invatamantul profesional pe baze noi, conform cerintelor pietei muncii la acest moment”, afirma…

Tomata-banana face furori. Ce performanțe are acest soi neobișnuit de roșii, explica cercetatorii de la Stațiunea din Buzau

12:30, 03.04.2024 - Un soi de tomate omologat la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau a devenit foarte apreciat in ultimii ani. Cererile pentru rasaduri au depașit cu mult așteptarile, iar unitatea va dubla producția pentru a face fața solicitarilor.

Ora de vara 2024. In aceasta noapte se schimba ora. Ceasurile se dau inainte cu o ora

16:20, 30.03.2024 - Ziua cea mai scurta din an sau ziua in care dam ceasul inainte cu o ora și vom dormi mai puțin cu o ora, este schimbarea care se face anual in Romania. Vezi cand se trece la ora de vara in 2024!In curand se face trecerea de la ora de iarna la ora de vara 2024. Este momentul din care zilele incep sa…

Dismorfia Snapchat: Oamenii au ajuns sa iși faca operații estetice pentru a arata ca in fotografiile filtrate

15:35, 17.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Boston au descoperit o legatura intre utilizarea social media și procedurile cosmetice. Ca urmare a „culturii selfie”, utilizatorii dezvolta „dismorfia Snapchat” și cauta proceduri pentru a arata ca in imaginile filtrate cu ei inșiși, potrivit unui nou studiu.

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

Vremea rasadurilor. Cercetatorii vor sa ridice calitatea legumelor din gradinile romanilor

13:45, 12.03.2024 - Rasadurile sunt la mare cautare in aceasta perioada. In serele Statiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau, cercetatorii lucreaza la foc continuu pentru ca romanii sa puna pe masa cele mai gustoase legume.

Cafeaua de dimineața: cu sau fara lapte?

09:25, 03.03.2024 - Cafeaua de dimineața: cu sau fara lapte? Unele studiile zic: da, cu  lapte. Altel, dimpotriva: fara lapte. Și mai sunt și studiile care ne recomanda sa nu uitam ceaiul, care are proprietați asemanatoare cafelei. Polifenoli Cafeaua este bogata in antioxidanți numiți polifenoli. Aceasta familie de molecule…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…


Ce parere ai despre aceasta stire?