Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ceasul dereglat al organismului favorizează apariția bolilor inflamatorii

Publicat:

Noi cercetari efectuate la of Surgeons in Ireland (RCSI) au demonstrat rolul semnificativ pe care un ceas dereglat al organismului il joaca in stimularea inflamației in celulele imunitare ale corpului, cu implicații in cele mai serioase și raspandite boli, informeaza , potrivit Agerpres. Publicat in „Frontiers of Immunology”, studiul a fost derulat de Facultatea de Farmacie și Științe Biomoleculare de la RCSI University of Medicine and . Ceasul circadian al organismului genereaza ritmuri de 24 de ore, care mențin oamenii sanatoși și adaptați la ciclul…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

(AUDIO) Iași: Titlul de „Cetațean de onoare”, oferit astazi profesorilor Nedea

16:11, 24.04.2024 - Consilierii Județeni de Iași au votat, astazi, in unanimitate acordarea titlului de cetațean de onoare soților Nedea. Timp de peste 40 de ani, aceștia au predat disciplina Biologie la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași, iar in zilele de weekend pregateau gratuit copiii care proveneau din…

Alerta naționala! Dr. Beatrice Mahler: Radonul este luat ca și al doilea factor de risc pentru cancerul pulmonar pentru adulti, dupa fumat

12:36, 23.04.2024 - Radonul, un gaz radioactiv descoperit in 25% din școlile și gradinițele din Romania, ridica preocupari serioase in privința sanatații publice. Cercetatorii de la Facultatea de Științe din cadrul Universitații Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au semnalat acest

UMF Cluj-Napoca este SINGURA universitate de profil din Romania INCLUSA in QS World University Rankings by Subject 2024

13:25, 11.04.2024 - UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca este singura universitate de profil din Romania inclusa in clasamentul internațional QS World University Rankings by Subject 2024. „In ranking-ul publicat astazi, 10 aprilie, universitatea noastra figureaza pentru prima data in ramura de știința Life sciences & Medicine,…

Cercetatorii folosesc ingineria genetica pentru a crea plante rezistente la inundatii

12:20, 14.03.2024 - Cercetatorii au utilizat tehnici de inginerie genetica pentru a dezvolta plante tolerante la inundatii, oferind o solutie potentiala pentru provocarile agricole generate de inundatiile excesive, scrie Phys.org. Dr. Kendal D. Hirschi si echipa sa de la Baylor College of Medicine, Texas, SUA, au pornit…

UVVG: „Tratamentul personalizat in ureteroscopia flexibila pentru litiaza renala”

09:55, 12.03.2024 - Comunicat. Tema workshop-ului organizat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, in colaborare cu Facultatea de Medicina și Farmacie „Carol Davila” din București, a... The post UVVG: „Tratamentul personalizat in ureteroscopia flexibila pentru litiaza renala” appeared first on Special Arad…

Noi studii despre renunțarea la fumat. Ce au descoperit cercetatorii, și cum decurge de fapt revenirea la normal a organismului

08:55, 18.02.2024 - Atunci cand oamenii renunta la fumat, organismul nu revine imediat la normal. Doua studii recente arata efectele de durata ale fumatului asupra sanatatii noastre. Imunitatea, in special, pare sa fie chiar mai afectata decat se credea pana acum, informeaza AFP.

Comandantul Spitalului Militar a ratat examenul de la Senatul UMF „Carol Davila” București

08:45, 31.01.2024 - Pentru o serie de personalitați ale lumii medicale romanești accederea in Senatul Universitații de Medicina și Farmacie „Carol Davila” din București s-a dovedit a fi un examen prea greu și acest lucru l-a resimțit și comandantul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” din…

Un tinar din Soroca a reușit sa obțina un succes remarcabil in domeniul inovației medicale

14:16, 29.01.2024 - Robert Gatman, un tinar in virsta de 20 de ani din raionul Soroca, impreuna cu colegii de la Facultatea de Bioinginerie Medicala a Universitații de Medicina și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași au reușit sa obțina un succes remarcabil in domeniul inovației medicale. Tinerii au creat o inima artificiala…


Ce parere ai despre aceasta stire?